.

Thursday, January 21, 2010

kutyamentes

Ma kivetelesen (?) nem tortent semmi kulonos; tehat mit csinal Andrea? Na mit? gazdatlan kutyakat nez a neten, es mindet meg akarja menteni. No de ugye, adva van az itthoni falka, ami azert elegge behatarolja az idehozhato kutyak szamat is, de foleg tulajdonsagait. Eloszoris, Andras kikototte, hogy kolykot ne. Nem szobatisztak,ragnak mindent, nem tudnak semmit,stb, stb. Oke.
Aztan, van Bubu aki nemsoka a sajat laban fog ide-oda rohangalni, mint a csik, es felfedezni a vilagot. Sajat joszagainkat mar alaposan leteszteltuk pre-gyerek is, es most orulunk, mert valoban igen jol turik Bubber probalkozasait, hogy "megsimogassa" oket (=full erovel odavagunk a nyakukra, majd megprobaljuk letepni roluk a nyakorvet). A meglepo az, hogy meg direkt tartjak a nyakukat. Meg a kokemeny, harcedzett, utcai karate-kandur Kalmanunk, ofelsege is szereti Mumut, jon, dorombol mikor a szoret tepi... Szoval na,jo kis tarsasag ez! Fel van adva minden esetleg idevagyo kutyanak a lecke.
Raadasul van ugye Cecilia kiskiralylany, akinek (nemhiaba) szent meggyozodese, hogy o kerek e vilagon a legszebb, legcsodalatosabb, legimadnivalobb  holgyemeny, es barki negylabu, aki beteszi ide a labat, az csakis alattvaloi alazattal kozelithet. Egy-ket udvariatlansagot elnez, de tartosan nem forsziroznam egy hasonlo baberokra toro szukaval az egyuttelest.
A mar emlitett Kalman Ur is persze itt van es szamitasba kell venni, habar barmi konfliktus eseten nem is ot feltenem, hanem inkabb az esetleg tudatlan eb szeme vilagat.
Ugye jo lenne meg ezen kivul,ha az uj kutyahazi is szobatiszta lenne, es legalabb olyan szinten lehessen setaltatni, hogy ne rogton vizisieljunk az iskolaig.
Mi van meg? Ja, igen; nem ugralhat lelkesen; nem vedheti a jatekait; nem lehet feltekeny a kajara, vagy barmi egyebre.

Ugye milyen tok lehetetlennek tunik??
Erre mit latok ma meg?

Hat ot. Es olyan leirassal,hogyha ez igaz, hat en holnap elhozom es kereek neki gazdat, mert ilyen kincset ero joszag nem maradhat a menhelyen!
Ezt irtak rola:  "Get some big love in your life...not the tv show...meet Bo, the big sweet Shepherd/Rottweiler mix boy who is still patiently waiting at the Prince George's Animal Management shelter hoping to find his forever home! Bo is a handsome 5 year old male (already neutered) German Shepherd/Rottweiler mix (ID#A327076) who lost his home through no fault of his own. In fact, his intake sheet says "great family dog". Though I didn't get to take Bo out for a walk, I did meet him in the kennel and he really caught my attention---sure, you're thinking...he barked and jumped and went wild...but nope...he caught my eye because he sat there totally composed, alert and friendly, but quite calm, just waiting for his turn for a treat and some attention. When we opened the kennel door, Bo just stayed nicely in a lovely "sit" waiting for us to ask him to come out. He does know sit and stay and he certainly took treats like a gentleman. I was so impressed with Bo! He seems like a great even-keel dog who isn't shy or hyper and would love another chance to make someone happy!"

Errol eszembe jutott a nemetjuhasz-mento egyesulet reszere csinalt sok-sok hazlatogatasom; es foleg, hogy hany meg hany csalad akar kutyat orokbefogadni, es valojaban milyen nehez ilyen ebet talalni, aki a mienkhez hasonlo haztartasba be tudna illeszkedni! Igy uj otlet fogant meg a fejemben; mi lenne, ha en magam kezdenek egy uj mentoegyesulet letrehozasaba, direkt csalad-barat ebek kozvetitese celjabol?Mivel bizony ha az embernek gyerekei vannak,foleg ha kicsik, egybol ok lesznek a legfontosabb szempont; es eleg keves kutyamento egyesulet hajlando gyerekes csaladoknak kutyat adni, mert sok gyerek (es felnott) nem tudja,hogy kell egy kutyaval banni, es ha az ebnek nincsenek kotelbol az idegei, azt a vegen mindig a negylabu szivja meg. Aztan van egy csomo csalad, akik, menhelyen elutasitvan, tenyesztoktol vesz kutyat, pedig igazabol nekik egy akarmilyen csaladi kedvenc kellett. A menhelyeken meg ott halnak meg ezek a gyongyszemek, mint Bo is a kepen, mert bar o minden kriteriumnak megfelel, de nem kulonosebben szep, nem is valami hires fajta-tiszta kutty, es elmennek mellette.  Na de majd jovok eeeeen, kivalogatom az ilyen csudajo kis joszagokat, es keresek nekik szereto csaladot. Na, mit gondoltok?? Szerintem szuper otlet.

1 comments:

Agi said...

Na miiiit mondtam? He? Tudtam ,tudtam,hogy zseni vagy.Andi csaladanya,kutato es menhelyvezeto.Jol hangzik!:-)