.

Wednesday, January 20, 2010

Alea iacta est

...azaz a kocka el van vetve! Leadtam a papirokat, gyerek be van iratva bolcsibe marcius elsejetol! Huhh. Na, ezen is tul vagyunk. Kicsit csokkent a stressz-szintem, hogy legalabb el van dontve, hova fog menni.

Azota beszeltem apammal is, hat semmi jo hir. Mar nem tudja mozgatni a labat sem, ulni se tud, fekszik egesz nap. Elmagyaraztam neki, mibol all a kemoterapia es a sugarterapia, minek milyen elonye, hatranya van. Aztan megegyeztunk, hogy kedden beszel a haziorvosaval, hogy mennyi eselye van, ha bevallalja barmelyiket is (szemben azzal ha nem). Nagyon orultem, hogy vegre legalabb hajlando volt szembenezni a dolgokkal, remelem nem keso. Bar valoszinu igen; melanoma, csontrak, prosztata rak, es mindezek elhanyagolva. Se mutetet, se kezelest nem akart. Olyan szomoru ez az egesz. Most is egy gyogytornaszban bizott, hogy majd jarni fog, ha buzgon tornasztatjak, mikor attol nem tud mozdulni, hogy a daganat nyomja az ideget.

Ilyenkor minden bio-termeszetimado-sarlatant szeretnek idehivni, hogy lassak a sajat szemukkel, hova tud vezetni a "mellekhatas-mentes" gyogykezeles. Na ja; hacsak az nem mellekhatas, hogy az illeto meghal, mert csak akkor fordul valoban orvoshoz, mikor mar minek? Mi lehet rosszabb annal, minthogy belehal valaki a betegsegebe? Hogy allithatjak magukrol, hogy ok bezzeg -nem ugy, mint a genyo orvosok, akik csak a penzre hajtanak, ugye-, a beteg erdekeit tartjak szem elott? Az orvoslas piszkos uzlet, de ok?!
Hja, a bio-bogyok es csodaporok ingyen vannak? Nem akarom tudni, mennyit koltott apam ilyenekre az elmult evekben. Most is azt probalta belolem kiszedni a telefonon, hogy milyen taplalek-kiegeszito erosithetne meg annyira, hogy labra alljon. Semmilyen. Puff.

3 comments:

Agi said...

Gratula nagy donteshez! tdudod mi a legjobb,hogy ha nem tetszik akkor kiveszed a gyereket es kesz.Visszacsinalhato. De jo lesz,mert jok a tudos es anya osztoneid.
Apukadrol meg amit irtal,nem is tudod mennyit jelent ez most nekem.Itt idegelem magam,hogy juj szteroid injekcio,majd bedagadok,meghizok stb. De tenyleg megakarok gyogyulni! Szoval ide nekem minden gyogymoddal ami segit,legyen az injekcio,vagy mutet.Vagy negy gyerekem,fel kell oket neveljem.

Andrea said...

Na, mar nemhiaba kezdtem el ezt a blogot! Nagyon-nagyon egyet ertek veled: a gyerekeidnek meg sokaig szukseguk lesz Rad!! Agi, veled vagyunk, csinald vegig. Gyogyulj meg.

Es orulok, h bizol az osztoneimben, mert en gyakran nem merek. :))

Anonymous said...

Huu...mik vannak itt mostanaban!
Andi sajnalom apud, remelem van meg valamennyi remeny...nagyon sokaig elhuzta, emlekszem meg tavaly valamikor nyar elott irtal mar rola.
Bolcsis donteshez gratula, remelem megnyugodtatok, es a kicsinek is jo helye lesz.
Aztan meg...maskepp donteni is mindig lehet.:)B