.

Wednesday, January 20, 2010

Aggodas

Tegnap Andrassal megneztunk ket bolcsit; mindketto OK, sot. Az elso nagyon kozel van, adnak enni a gyerekeknek, es kicsivel olcsobb; viszont kisse tmeg-oktatas jellege van, mondhatni: gyerek-gyar, es nincs rendes udvar.
A maisk amirol mar beszeltem, kozel a munkahelyemhez, egy csaladias kis hely. Azoknak viszont az a hatranya, hogy a gyerekek ilyen fura kisagyakon alszanak, mint ez:

Biztos jo, vegulis messze nem esik :-o Na de megis. Gyakorlott anyukak, nektek ez OK lenne? Ha egyebkent jo a hely?

Aztan este utananeztem mindket helynek a neten, es az elsorol volt egy anyuka, aki eleg remeseket irt, hogy valojaban csak addig jo az a hely, amig latogatoban ott vannak a szulok, aztan ahogy kiteszi az ember a labat,... Szoval jol elremultem. Igazabol nem is ettol a leirastol csak onmagaban, hanem attol is, hogy tenyleg, honnan fogom tudni, hogy a gyerek jol van? Nem fizikai ertelemben csupan, hanem hogy nem szomoru, hogy szeret-e ott lenni, hogy "csak" szeparacios szorongas, mikor sir, vagy tenyleg utal ott lenni? Mert ugye nem beszel meg Bubber, es egy ideig nem is fog, hat honnan tudnam en, hogyan telik egy napja? Osszeszorul a szivem ha erre gondolok. :((

Kozben felhivtam a megyei gyerekfelugyeleti hivatalt (??), hogy van-e barmi panasz egyik vagy masik bolcsi ellen; megorultem, hogy lehet ilyet, de a sajat weboldalukon fel van ez a lehetoseg tuntetve, hat gondoltam, elek vele.Eerre kozlik,hogy irasban kell erre toluk engedelyt kerjek! Jo, mi? Fo, hogy van egy telefonszam. A vicc az, hogy Virginiaban ez az info siman, a weben rajta van, egy kattintasnyira. Miert kell itt irasban konyorogni ilyemiert? Ez nyilvanosan elerheto informacio! Jaaajjj de kiidegel ezaz egesz.

6 comments:

Gabi said...

Nálunk is ilyen ágyakon aludtak és semmi gond nem volt. A babáknak volt kiságy, de a nagyobbaknak megfelel. Még jó is benne, hogy mivel műanyag - könnyen tisztán tartható és kemény (bármerre forog), kettő, hogy alacsony és ha véletlen le is gurul róla a gyerek (ami nem fordult elő nálunk), nagyon alacsonyan van.

Gabi said...

Egyébként első alkalmakkor, főleg ha közel van, kiugorhatsz ebédidőben hogy megnézd, hogy van. De még nagyobb gyerekeknek is idő kell, mire hozzászoknak, hogy társaság, gyerekek, más...
Nálunk nem is az volt a nagy dolog Kászonnál, hogy új hely, stb., hanem hogy megértse a gyerek és tudatosodjon, hogy Anya és Apa nem hagyja ott örökre, hanem minden délután értejön. Mikor az leesett neki, azután már semmi gond nem volt.

Andrea said...

Gabi koszi a megnyugtatast! Nem is tudod, milyen sokat jelent. De tenyleg.
Es mennyi ido volt, mig Kaszon rajott, hogy biztos visszajottok?

Anonymous said...

Graciek is ilyen agyikon aludtak meg az oviban az elso 2 evben. Igaz, o akkor mar 3-4 eves volt...raadasul naluk a cipot sem vehettek le, safety okokbol. Azt nem tudom , hogy mennyi idobe tellik egy 1 evesnek rajonni, hogy visszajon az anyukaja-apukaja, de biztos hogy rajon egy ido utan. En tokre megertem, hogy aggodsz ezen, en is aggodnak a helyedben.. de biztos belejonne Bubber a bolcsizesbe hamar! Drukkolok, hogy sikeruljon jol donteni!
Amugy mar akartam kerdezni, hogy ha lebetegedne, akkor te otthon tudnal vele maradni? Vagy akkor mit csinaltok vele, ha nagyszulok nem lesznek mar veletek?
Timi

Betty said...

Magyarországon is ilyen alacsonyak az ágyak anyukám bölcsibe dolgozik és láttam egy párszor. Biztos rossz lesz az első pár hét mikor ott kell hagynod. Én még emlékszem mikor öcsémet vittem az oviba és ahogy ott állt az ablakba és szomorúan nézett a szívem szakadt meg.

Gabi said...

Kászonnak kb. 3 hét volt, more megszokott. Addig nagyon nehéz volt otthagyni, de az ovónéni mondta, hogy kb. 10 percig volt csak szomorú, aztán ment a többiekhez játszani. De persze addig a szivünk szakadt meg...