.

Monday, January 11, 2010

Agonizalas

Ha mar naplo...megosztom itt mindenkivel, min nyuglodok mar ezer eve. Szoval a millio dollaros kerdesrol van szo: maradjak-e itthon, vagy dolgozzak tovabb? Ez mindig felmerul, mikor valami valtozas all be, ugye most a bolcsode kereses, aztan nem olyan soka esetleg a kisteso erkezese is ismet felhozza majd.
Eloszor nezzuk szimplan az anyagiakat; tehat mindannyiunk oromere most mateklecke fog kovetkezni. :) Ugye a bolcsi hetente 390 dollar. Ez havi 1560 penz. Nem kicsi. En keresek havi netto 2700-at. No ebbol rogton egyertelmu, hogy hacsak a fonok hirtelen nem emel eleg megrenditoen a keresetemen, akkor ahogy a kisebb Bubu megerkezik, nem fogja megerni bemenni dolgozni. Igy is alig, de meg igen.
Hat ez a szamokkal megfoghato resze a dolgoknak, es mint mindig, a kisebbik resze; de mi van az allasommal? Mert ugye ha itthon punnyogok majd eleg ideig ahhoz, hogy minden csemete eleg nagy legyen, biza sok ev eltelik. En kutato vagyok, itt nemsokat er egy tobbeves teli alombol ebresztett tudas. Szoval valoszinu foghatnam magam es visszamehetnek talan mosogatni? Valljuk be ez doktori utan szarul esik az embernek. Raadasul szeretem a munkam, epp most kezdek olyan szinten is belelendulni, hogy mar nemcsak masok otleteit valositanam meg, hanem a sajatjaim. Azert ez izgi.  Szeretem a fonokom, nagyon csaladbarat ember; tenyleg szinte akkor megyek es jovok amikor tetszik. Lehetne abban bizni, hogy hatha 3-4 ev mulva is kellenek meg neki, de ha oszintek vagyunk, ki nem potolhato? Szinte biztos hogy addigra reg talal valakit helyettem. Szoval, ide visszajonni nem lenne egyszeru. Tegyuk hozza ha nem maradok itt, eluszik a zold kartya kerelmem is, amire nem keveset koltottunk. Igaz azota a parom reszere is be van adva, talan neki is elfogadjak, es akkor ennek nincs jelentosege, de egyelore ez meg nem biztos.
Raadasul soha eletemben nem ultem meg otthon. De tenyleg. Fogalmam nincs, milyen. Anyam, baratok, ferjem, mindenki aki ismer, azt mondja, nem lenne nekem valo, en ilyen menjunk ide-oda, csinaljuk ezt, rohangalos, konnyen mozdul, nehezen ul le tipus vagyok. Na most ez igaz is, meg nem is. Teny hogy repetitiv dolgokat rettentoen el tudok unni, ugyankkor valoszinu en akkor se ulnek allandoan itthon ha kene, hanem inkabb a Bubbert is vinnem magammal. :)) Valahogy nem hiszem hogy bepunnyadnek egy sarokba tartosan! Persze, nem probaltam. Ki tudja?

Hmm, na es akkor elertunk a megfoghatatlan, leirhatatlan, es valoszinu megis ahhoz a ponthoz, ami a legtobbet nyomhat a latban. BUBU!!! Hat a fene esz meg, amikor itthon kell hagyjam! Eddig se volt konnyu, hogy szereto nagymamak kezeben volt; de nemsokara idegenekre kene bizni. Raadasul kezdodik a szeparacios felelem nala, de lehet nalam is... :-o Ujabban keservesen sir, ha nem lat. Olyannyira, hogy attol ketsegbe tud esni, ha a szomszed szobaba megyek. No ha aztan odaadom a nagymamanak, akkor kesz a katasztrofa, sir, potyognak a konnyei, mint a zaporeso! Nekem meg a szivem szakad meg. Pedig tudom, ez egy normalis fejlodesi fazis, satobbi, megis ugy erzem, nem birom! Egyszeruen tul nagy arnak erzem itthon hagyni ot, mikor annyira vartuk, annyira imadkoztunk erte, es itt van, velunk van, szep es egeszseges, szeretjuk, o is minket. Es erre fogom magam es paff, elmegyek. Ugy erzem, magamat fosztom meg tole. Biztos neki is jobb lenne (talan) anyaval, de anyanak is behozhatatlan veszteseg, hogy nem latja egesz nap. Mivel rugalmas a munkaidom, reggelente sokat vagyok vele, szerencses esetben akar 2 orat is. Nagy ritkan hazaerek mielott furdik, akkor az is hozzaadodik. Es ennyi. Ha nem lesznek nagymamak, akkor reggel es este valamivel tobbet leszunk ugyan egyutt, mert en vinnem es hoznam, de tartok tole, ez olyan futtaban eltoltott ido lesz csak, mikor mindannyian azt varjuk, mikor erunk mar oda, mikor lesz kesz a vacsora, mikor lesz kesz a furdes, gyorsan agyba a gyerekkel, es mar zuhanunk mi is. Lehet varni a megmento hetveget, hatha nem kell ugyintezni pihenes helyett (de kell). Hat ez nem cool, ha engem kerdez valaki. Biztos nagyon minosegi az a napi talan 2 ebren toltott ora a gyerekkel, de nem szivas ez? Nekem 2 ora jut, valakinek akinek raadasul en fizetek, meg jut extra 6-8? Hat uzlet ez?

Szoval, ilyenek jarnak az agyamban, egyfolytaban. Ha itthon vagyok, nem akarok bemenni dolgozni; de ha dolgozom, alig akarok hazajonni, mert az is jo. Ugy legbelul ugy erzem, merni kene valtani; hogy nem lenne konnyu, de megerne. Ugyanakor felek, hogy hatalmasat buknek, hogy nem lennek jo anyja Bubunak, mert elunna az agyat o is es en is. Hogy frusztralt lennek, keves lenne a penz, eltavolodnank meg a ferjemmel is, mert o egesz nap egyfelet csinalna, en meg teljesen mast. O kollegak kozt lenne, en egy bubuval. Vagy kettovel. :) Nem akarom persze cserben hagyni a fonokom sem. De a gyerekem sem. Gordiuszi csomo. Ha innen nezem, egyertelmu hogy Igy kene donteni, ha onnan, akkor meg hogy Amugy. Megorulok!!

Help!!!

13 comments:

Zsuzsi said...

jaj, hat nem irigyellek. Nem tudok en sem jo valaszt erre, de azert azt leirom, hogy en a helyedben nem aggodnek azon, hogy jo anyja leszel e Bubunak, mert mar az vagy. Tuti nem ulnetek otthon, mennetek ide-oda, baratok, tarsasag, kirandulas, seta...stb. Szoval ettol en nem felnek, de sajna ez a kisebb dolog. Nem tudom en mit csinalnek, nehez lehet feladni egy ilyen tuti munkahelyet, de azt sem tudom elkepzelni, hogy naponta csak ket orat lassam a gyerkocom. Kar, hogy nincsen reszmunkaidos megoldas, napi 6 ora olyan tuti lenne, sogornom se maradt itthon a gyerekeivel, de minden nap 3-ra itthon van (tanar egy kozepiskolaban). Tudom nem vagyok valami nagy segitseg, csak leakartam irni, hogy gondolok rad es ezer puszit kuldok es remelem, hogy tudsz donteni hamarosan. Igy is, ugy is jo lesz, az ember azt csinalja amit kell, nem igaz?

Andrea said...

Hat ez szinte mar rszmunkaido; gaz leirni de igaz: ma pl delre mentem. Es ha nagyon akarok hatkor eljohettem volna (csak belemerultem, ugye). Hat jol mondtad, nem konnyu! Miert nem talaltak meg fel az osztodo anyat?? :-D

De komolyra forditva, koszi nagyon h leirtad amit gondolsz, orulok neki es segit!

Anonymous said...

Hejj, ez nehez!
En Bubura szavazok, persze tudom, nincs kiirva szavazas, de ha lenne...
Igen, olyan vagy, amilyennek mindenki lat, de ezt bubuval-bubukkal is lehet csinalni szerintem, nem guboznal be meg ilyesmi. A fo ellenerv csak az, hogy ha kiesel nagyon a kutatasbol, a kerdes, hogy erre lenne-e valami megoldas. Folyt.kov....

Anonymous said...

Anonymus = Ax

Anonymous said...

Szia Andi!
Szeretem ahogy irsz!Nemcsak az oszinteseget, hanem ahogy megfogalmazod....irhatnal konyvet ha mar otthon maradsz bubuval..vagy tobbel.:)
Lehetne akar minden nap az hogy csak 6 orat mesz be?S nem merulsz bele?:))) Vagy pl 3 napot hosszan es negyet egyaltalan nem?
A 2. bubu utan eleg egyertelmu hogy az otthonmaradas lenne a legjobb, (igaz ismersz, en most is arra szavanznek, ha szavazni kellene...) de valszeg akkor mar nem lesz ekkora dilemma.
Tudod, egy olyan anyukanak, aki nem a tv ele nyomja a gyereket, eppen ilyennek kell lennie...porogni, birni, csinalni...csak mast mint amit eppen az intezetben csinalsz most.A gyerekneveles nem egyenlo azzal hogy otthon ulok es nem csinalok semmit, amortizalodik az agy, stb...Nem ertem miert gondoljak azt hogy ha valaki a babaval otthon marad, akkor semmi ertelmeset nem csinal es kiakad a negy faltol...
Szerintem ferjjel akkor is jokat beszelgetsz majd, o arrol mesel majd, es te erted, te meg a gyerek mindennapos oromeirol...vicces beszolasairol, kis gondolatai stb..olyan jo hallani, s sokkal jobban adod majd elo, mint barmelyik nagyi.:)
Ja, es akar tanulhatsz is kozben, pl a nursing?
Egy egy orakat felvenni...emlekszem gondolkoztal ezen is.
Na csapongok itt...el is huzok faradt vagyok...de szurkolok!Bea

Anonymous said...

Es ha egy darabig otthon maradsz vele, aztan amikor ugy gondolod, hogy nyugodt szivvel visszamesz dolgozni, akkor adod be valahova? Ilyet nem lehet?

Anonymous said...

bocs, ez a nev nelkuli anonymus is Ax volt...
elfoglalt otthonulo Ax, aki mindig abbahagyja a hozzaszolasait.
Szoval hosszan tudnek irni meg.
Mit irjak, hogy ne legyen tul hosszu? En leginkabb ezert nem akartam mol.biol. lenni, hogy otthoni mami lehessek majd es ez el is jott most. Nekem konnyebb kicsit asszem, mert nalunk nem folyik olyan komoly, olyan szinvonalu kutatas, ami miatt ne maradhatnek otthon akar evekig, ill. utana is fel tudom venni majd a fonalat, stb. (persze nalunk se idealis ez...).
Kutatast sajna nem nagyon lehet reszmunkaban csinalni, legalabbis nem sok ertelme van, ill. ugyis azon gondolkodsz egesz nap. En mondjuk tervezek ilyesmit majd a jovoben, de a Te esetedben ez nem lenne nyero asszem.
Szerintem is tok jol ellennel otthon is, es igen, nem kell otthon a szobaban punnyado anyukanak lenni attol meg...de ezt te is tudod es jol is csinalnad. :-)
Mennyi ideig lehetnel otthon ugy, hogy utana siman vissza tudsz menni dolgozni?
Ax

Andrea said...

Koszi mindenkinek a hozzaszolasokat, meg-meg-meg, ennyi nem eleg, irjatok! :)
Szoval mindent lehet, persze; nem kizart hogy akar kutathatnek is ha csak egy evet maradok otthon mondjuk; nem vlaoszinu, de nem is lehetetlen. Viszont hacsak nincs igaza az osszes ismerosnek, hogy en kirugnam a haz oldalat... Szoval ha mar maradnek akkor maradnek amig lehet/kell. Vagy nem. Nem tudom.

Olyan bizonytalan vagyok... Vagy megse? :D

Agi said...

Andi:
Nem rugnad ki a haz oldalat,mert Te is olyan vagy,aki egyszerre tobb labdaval zsonglorkodik es meg elvezi is-akkor is, ha a labdak leesnek es ossze kell oket szedni neha. nem ULNEL otthon, azt garantalom, elvezned. Azt is,hogy nem csak Bubura,de a negylabuakra is tobb idod lenne.Meg a hobbyaidra.En ugy kepzellek el,hogy 2-3 gyerek,meg valami szupermenhely tulajdonos leszel 10 even belul,aki reszidoben dolgozik IS. Mert szereti azt is.
Kulonben tudom min mesz at,illetve nem igazan.Nekem nagyon jo volt mig itthon voltam,de nagyon orulok,hogy dolgozok mar,meg,hogy az idozites nalunk szerintem pont jo volt.

Andrea said...

haha, az ulest nem szo szerint erettem, ennyi meg az en amator reszmunkaidos anyaskodasomnal is kiderult. :)) Ulni es fekudni nem sokat lehet, illetve csakis Bungyurrel az ember kezeben. Mondjuk ezzel a vilagon semmi gond nincs, sot!

Szuper menhely tulaj. Na, az lennek, latod, szivesen! bar igazad lenne es bejonne amit irtal, en benne lennek! 3 gyerek, tiz kutya, par tehen, kecske, tyuk, juhok... en ellenek.

Laura Vas said...

Andi, az én szavazatom rövid, de egyértelmű: menj vissza dolgozni! Bubu rendben lesz és Te is és Ti is!

De bármit is választasz: utána TILOS azzal foglalkozni, hogy de-mi-lett-volna-ha...

Anonymous said...

En is porgos, nagyon dolgozos, meg nem allos voltam mindig, es most nagyon jol esik ez a "szabadsag", most se erek ra sose semmire, folyamatosan azon jar az agyam, mikor mit csinaljak, csak most mas dolgokat csinalok, talan lesz idom olyanokra, amikre eddig a munka miatt nem volt - vagy most sem lesz...de nem unatkozom es a munka megvar (mondjuk most is jo lenne, ha elolvasnek holnapig egy palyazatot...)
azert sztem az se rossz, ha mondjuk maradsz otthon egy evet vagy x idot es aztan visszamesz, amikor meg lehet, igy otthon is maradtal bubuval meg vissza is tudsz menni, ill. kiprobalod, birod-e az otthonmaradast, ha nem, visszamesz es akkor legalabb elmondhatod, hogy megprobaltad
de ha visszamesz, akkor se vagy rossz anya, azt is tokre megertenem :-)
Jo agonizalast! Ax

Anonymous said...

Ja, es lehet, hogy ha otthon maradsz vele fél évet vagy max egyet, addigra mar szivesen fog o is menni bolcsibe! Siman.
Ax