.

Tuesday, November 1, 2011

Tap, adalek, hatas

Ugye a doki javasolta, hogy probaljunk ki ilyen-olyan modositasokat a gyerkoc kajajan, hatha szunik a hanyas. Na eddig ilyen probalkozasok mentek.
#1 tap: innen indulunk, hanyik, nyog nagyokat, de vegulis ezen is no, mint a gomba.
#2 tap: direkt hanyos kisgyuszmeknek valo; valoban nem hany tole, viszont mivel surubb, alig birja kikakilni, es rengeteget nyog (tehat a netto alvas-tobblet = zero).
#1 es #2 egy-egy aranyu kevereke: kicsit hany, kicsit nyog, tehat nem idealis, de eddig ez jott be legjobban.
#1, suritve hazilag: detto mint #2, csak jobban szereti. Valamivel tovabb alszik tole, de alvas kozben is jo hangosan nyog.
#3: laktoz-mentes tap nyogos, gazokkal kuzdo gyerekeknek: sugarban hanyja ki, pedig inni szereti.
#3, hazilag suritve: meg igy is kihanyja.
Es meg nem probaltuk a szojasat, es a felig lebontott es teljesen aminosavakig bontott tapokat, de nem is hiszem, hogy kajara lenne erzekeny, mert egyeb tunet nincs.
Szoval mindentol vagy nyog, vagy hanyik, vagy mindketto; amitol nem nyog, attol jobban hany, es amitol nem hany attol jobban nyog. Ja az anyatej (mar amennyi van) a "hany, de nem nyog" kategoriaba tartozik.
Asszem holnap felhivom a gyerekdokit, hatha mond valami okosat...

2 comments:

Blacktulip said...

gratula a tuleleshez. ehhez a poszthoz meg...uristen, nem is tudtam, hogy ennyifele tap van! gripe water nem segit a nyogesek redukalasaban?

Andrea said...

Hajaj de meg mennyifele; es persze vegig se lehet probalni igazan, mert akkor azzla riogatnak, hogy meg a vegen valamire erzekennye teszed, ha mindenfelevel kiserletezel; ugyhogy az ember probalkozik, majd retteg hogy na mi lesz, probalkozzon-e massal vagy oruljon hogy legalabb rosszabb nem lett? Kiralysag, teljesen...