.

Saturday, November 19, 2011

Most mar tenyleg Artur

...hat nezzetek meg ezen a kepen: ez mar nem egy Kisbubu; ez mar szinte Artur! Nem? Milyen gyorsan no... hihetetlen.


Ezt a Great Falls Parkban csinaltam, csaladilag elmentunk ugyanis kirandulni (en nem birok a hatsomon ulni, ha hetvege van es szep ido, egyszeruen ugy erzem, muszaj menni valahova). Jol sikerult, szuper idonk volt, de sajnos mire mindannyian elkeszultunk, Artur gyerek mar elegge elfaradt. Azert ennek ellenere birta, csak a vegen mar Apa nyakaban kotott ki, aki igy ismet mindket fiat cipelhette.


Gellert kisbubu (o meg igazan az) a tegnapi mazsalas szerint 5 kilo 55 deka, szepen no. Ejszaka mar jobb a helyzet, altalaban kilenc fele eszik, es birja fel 12-ig; majd jon egy ujabb zaba, azzal kihuzzuk fel 3-ig. Na ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet kozben aludni, mert persze ebbol lejon maga az etetes (10 perc), bofi (minimum 20 perc), meg tisztaba teves, de megis, azert ez mar sokkal jobb, mint volt. Azzal egyutt, hogy ma ejjel pl. minden elvemet feladva a fotelban aludtam vele, hogy vegig olben, fel-fuggolegesen legyen; de igy legalabb nem kelunk fel allandoan ha jon egy harmincadik kobor buborek bofi vagy egyeb formatumban. 
Viszont hajnali negy korul elkezd nyogni,  es hiaba mindenha szandek, szazszor felveszlek, szazegyedszer is nyognel, ugye, fiam. Ilyenkor altalaban atpasszolom az apjanak, o meg fel hetig elszorakoztatja, aztan jon Nyuszi. Kozben anya alszik. 
Komolyan, kezdem erezni hogy oregszem. Vagy nem tudom; de nem elmekszem, hogy ez az ejszkazosdi igy kinyuvasztott volna Bubukaval is. Lehet ez az onvedelmi szelektiv memoria miatt van, de az is lehet, hogy tenyleg nem birom en ezt ugy (se) mint regen.
Nappal inkabb kezben lenne, lehetoleg allandoan; jo az is ha hordozoban van, de legjobb, ha kinn. Ez nem valtozott, mindket gyerekkel akkor a legjobb, ha elmegyunk valahova. A bolt is jo, ha mas nem, de legjobb ha kirandulunk, jatszoterezunk, vagy az erdei iskolaba megyunk, szoval valami erdekes helyre. Itthon elobb-utobb nyuglodes a vege. De nem is baj, mert en is hamar elunom ugyanazt a negy falat nezni itt.
Csak az a kar, hogy ezzel a teli idoszamitassal olyan hamar sotet lesz delutan, hogy sajnos igazan csak delelott lehet valahova elindulni. Na meg a hideg miatt majdnem egy ora egyaltalan kijutni az ajton, mire mindenkin van meleg cucc, mindenkinek van tartalek ruha elrakva, van kaja, innivalo, jatek,... bahh. Kesz logisztikai remalom. Marpedig ha valami itthonmarad, ziher hogy pont az fog kelleni, pont amikor a legmesszebb vagyunk itthonrol.

No most olvasom, van aki mar hasonlo cipoben jar mint en (ket kisgyerkoc), megis kesz a karacsonyi bevasarlassal. Agi hogy csinaltad?? Vaaa! Na megyek en is, nekiallok legalabb listat irni, hogy kinek, mit. Ha hagy Gellert ofelsege. Aki mit is csinalhatna mast, mint hogy NYOG, szokas szerint...

3 comments:

Blacktulip said...

Kérlek, nekem itt egy nagymama nullahuszonnégyben, de ha kivételesen egyedül vagyok a kettővel:

1) Vannak dolgok, amiket a kocsiban hagyok, így nem kell rákészülni külön: könyv, pelenka, törlőkendő, játék-így ezekre csak hetente egyszer, feltöltéskor kell gondolni.

2) Mira sajt lábán jön mindenhova, a kicsi meg imádja azt az ülést, amiben a nővére úgy visított, mintha szögeságyra tettem volna. Szóval bármi kinti program nekünk is király.

3) A sötétedés tényleg gáz, én igyekszem délelőtt kijutni velük, mert Mira délutáni alvása,uzsonnázása után már minimum félhomály van.

4) Öltöztetés: a baba az első, vettem egy bundle me zsákot, plusz egycipzáras anorák, ez 2 perc. Mira mostanában (kopp-kopp) nagyon gyorsan és szívesen öltözik, én meg utolsóként viharsebesen.

Viszont azt nem tudom, hogy a havas kimenetelt hogyan oldom meg. Mira a szánkóban, oké, de a kicsit hova rakom? Hordozóba nem, mert egy jeges csúszás és előreeshetek, egyenesen rá. Az utakat annyira nem tisztítják, hogy normál kocsi átmenjen rajta, 3 hónapra meg nem veszek joggert. Lövésem sincs.

Dióhéjban ennyi. :)

AndiLeila said...

Andi, a kepek nagyok jok! A gyerekek meg edesek, Bubu tenyleg nagyfiu mar! De Andras meg mintha 15 evet fiatalodott volna a szakall nelkul, nagyn jol all neki a babapopsi sima arc:)
PS
anno nekem is benn volt a kocsiban egy taska mindenfele valtocuccal, mint Aginak.

AndiLeila said...

nem irtam ala, Timi lettem volna:)