.

Wednesday, August 24, 2011

Foldrenges es dilemmak

Igen, keremszepen, itt tolunk egy (intergalaktikus) kopesre volt az epicentrum, es hiszitek-e vagy se, biza tuleltuk. Oszinten szolva nem ertem a panikot ami kovette, dehat Istenem.
Mi Bubuval epp delutani sziesztankat toltottuk, en arra ebredtem, hogy vajon mi a rossebet keres a mi utcankban egy akkora teherauto, amitol beremeg a haz? Bubu is felkelt es kozolte, hogy felszallt a nagy helikopter (ebbol is latszik, mennyivel izgalmasabb vilagban el o, mint en).
Aztan latom, tele a net a panikkal, hogy huha, errefele foldrenges, nahat. Andras azt mondja, o lement az utcara a tobbiekkel, es latta, hogy a szomszed haz ablakai hullamzanak, na az lehet, impresszivebb latvany volt mint a siman remego konyvespolc (amirol meg egy arva Twilight kotet se esett le).

Tegnap igazabol nekem nagyobb esemeny volt, hogy elmentunk Bubuval lecsekkolni a kistesot ultrahangon. Minden OK, szep, lett egy 3D kep is; eleg nehez kivenni rajta barmit, mert profin eltakarta az arcat, de ket kezzel am. Bubu elvolt az elektromos cicajaval meg a youtube-on nezte a helikopteres videokat, mig anyat vizsgaltak.
Az egyetlen potencialis negativum, hogy miota ezen a dietan vagyok, a gyerek nem negyven-valahany, hanem csak 30 szazalekban van meretre, vagyis lassabban nott, mint eddig (nem csodalnam mondjuk). Igaz, a feje meretes; szoval momentan hosszu, vekony es nagyfeju, ha lehet hinni az ultrahangnak. En se hiztam othhon egy arva dekat se a ket het alatt, ami onmagaban jo hir, csak ezzel a lassulo novekedessel mar nem annyira. Azt mondja a doki, lehet az lesz a megoldas, hogy egyek tobb kaloriat. Ebben csak az a gaz, hogy mar igy is mindent vajjal, tejszinnel, rengeteg hussal csinalok, szoval nem tudom, hogy lehetne a kaloriakat novelni szenhidrat nelkul? Az a sok zoldseg, amit eszem nem dob semmit a kalorian, hacsak nem allok neki legelni allo nap, mint egy tehen, ...amitol a hianyzo (?) kilok ellenere nem allok messze kinezetre. Persze az is lehet, hogy egyszeruen az UH nem tul pontos, mikor meret-meghatarozasrol van szo.
Szoba kerultek a szteroid injekciok is, amit jovo heten kene kapjak; mint kiderult, Andrasnak igaza van, azok vegkepp felvagjak a vercukor ertekeket a fenebe, szoval terhessegi diabetesszel aztan vegkepp huzos dolog. . Ketszer 48 orara emeli meg, az azert sok lehet, bar a doki szerint ez nem jar hosszutavu kovetkezmenyekkel; viszont anelkul valoszinu megint ki kell varni a 39. hetet. Hat nem tudom; nekem mindketto hazardirozasnak tunik, aztan most lehet valasztani, hogy a cukrommal rulettezunk, vagy az ismeretlen idozitett bombaval.
Na ezek miatt utalom en a harmadik trimesztert, tiszta idegtepes. Az vigasztal csak, hogy mar a 33. hetben vagyunk, valahogy kibirunk mar tan 6 hetet negykezlab is?
Ma megyek konzultalni a sima nogyogyasszal (a tegnapi a specialista volt), meglatjuk, mit mond. Ma asszem elviszem Bubut Gabizni, mar reg nem volt; en meg dokizas utan elhozom azt a masodik ulest a babakocsira, amit azota H. Andi megvett tolunk. Ezek utan ha meg lesz ido, kidolok egyet aludni, mielott elhozom Bubbert, mert miota hazajottunk, hajnalban kel.


0 comments: