.

Saturday, January 7, 2012

Ujabb kirandulas, keszulodes a bucsura es az uj szemeszterre

Holnap megy haza Nyuszi, es onnantol ismet magunkban leszunk. Remeljuk jobban fog ez menni, mint ket honapja, mert akkor biza ket het alatt ugy kinyuvadtunk, hogy az hihetetlen. No de mostmar Gellert-Bogyevac is 3 honapos mult, ha igaz lassan meggyogyul a bele is a tejallergiatol, igy amint belojuk a szukseges hashajto-mennyiseget, elvileg rohamleptekkel haladunk majd a majdnem-ataludt ejszakak fele (nalam ez azt jelenti, hogy csak etetni/tisztaba tenni kell felkelni, es nincs erthetetlen eredetu hiszteria ejjel haromkor).
Hat, bizzunk benne, igaz?

Minden esetre nekem jan, 23-an kezdodik a tanitas, bar maga az orarend az szokas szerint az utolso pillanatban is alakul. Egy biztos, csak hetfon es szerdan lesznek oraim, csak az a kerdes, hogy reggel is-e, vagy csak este. Ugy nez ki, hetfon reggel es este is, szerdan meg este (egyelore, de mondom, ennel a fosulinal egy a biztos, a bizonytalansag). Gabit kerdeztuk, neki nem problema ha mindket bubu ott lesz azon a ket napon.

Aztan ellatogattunk Bubuval is az angol oviba, es legalabbis is elsore neki is tetszett. Amint a dokibacsi kiallitja az oltasi bizonyitvanyat, kedden es csutortokon fog menni delutan fel egy es harom kozt. Nem lesz konnyu biztos, mert ez pont az alvasidejeben van, meg angolul se tud meg, de most orulunk hogy volt hely. Az alvassal viszont lehet megse lesz gond, mert ujabban ofelsege Bubu kiraly ugy dontott, hogy neki nem is kell mar igazan delutan alukalni. Van, hogy tan 40 percet pihen, abbol is felet csak jatszik; de olyan is van, hogy alszik, mint a bunda ket-harom oran keresztul is, szoval nagyon valtozekony ez.

Az is hir meg, hogy talaltunk egy nagyon kedves magyar csajszit, Alexandrat; o amugy egy masik csaladnal foallasu bebiszitter, de szerdankent, es pentek este raer; igy szerda estenkent el fog jonni Andrasnak segiteni a gyerekekkel, mert aznap nekem laborgyakorlatot kell tartanom, es mar tapasztalatbol tudjuk, hogy ez gyakran igencsak elhuzodik (tavaly volt, hogy fel tizenegy elott nem szabadultunk, pedig elvileg 9 utan vege kene legyen). Hetfo este csak eloadasom van, azt meg idoben be szoktam tudni fejezni (sot gyakran ido elott, mert ha kell, marha gyorsan tudok beszelni. :-))
Alexandra mar ketszer volt itt, Bubunak is nagyon bejott, vagany noci, jol banik a gyerkocokkel, de ami a legfontosabb, hogy meg a jelenletemben is meg tudta ugy furdetni es kesobb mese utan le is fektetni Bubut, hogy nem visitott utanam hogy Anyaaaa! (ez nem akarmi egyebkent, mert gyakran meg Andrast vagy nagymamat is elkuldi ilyenkor).
Szoval ugy nez ki, lesz segitseg, es meg tan arra is van esely, hogy neha majd csak mi ketten kimozduljunk. Mar ha lesz energiank, mert alkalom az elmult honapokban is lett volna, de ritka volt, hogy szabad foglalkozas eseten ne az alvast valasszuk. Na ez alol kivetel volt a csutortoki kiruccanas, mikor elmentunk egy kornyekbeli sorfozdebe, es en ugy betintaztam, mint utoljara egyetemista koromban (ennek eleg szanalmas resze az, hogy ezt ket uveg sorrel sikerult elerni... hat hiaba, olcso randi vagyok mar). Bezzeg egyetem alatt...!

Ma meg a gyonyoru idot kihasznalva elmentunk megint kirandulni; ebbol az lett, hogy addig reptettuk Bubber legujabb repulojet, mig az bele nem akadt a rozsabokorba, de azert igen jo volt kinn lenni. Azzal egyutt, hogy Bubu a repulo utan rohangalasban ugy kifaradt, hogy egesz latvanyos hisztirohamot kapott a kocsihoz visszafele menet, mert le mertunk ulni egy padra napozni. :-)) Most eloszor annyira genyo voltam, hogy meg le is fotoztam az esemenyt...csak hogy lassatok, nem mindig egy foldreszallt angyalka. Mar ha barki ebben az illuzioban elt volna.

0 comments: