.

Sunday, February 6, 2011

Bubulin ofelsege

Elvegre o lenne itt a foszereplo, vagy mifene, de valahogy mostanaban szegenyre alig kerult sor. Szoval irok mar par (valszeg csak engem es a nagymamakat erdeklo) infot rola. :-)
Eloszoris, nagyon sokat fejlodott a beszedkeszsegunk, keremszepen. Mar ilyen szavakat mond, hogy ATP (a teljes "adenozin trifoszfat" elnevezest most gyakorljuk).
Na jo, foleg ilyeneket, hogy apa, neni, cica, tej, kakao, kek, szurke, kep, ko, csik, potty, urge, ezt is, szia, bye-bye (ezt a Gabi lanyaitol). Es minden nap mond valami ujat, elkepeszto gyorsasaggal indult meg ez nala, hosszu honapokig tarto EEEee! -zes, Nem!, es mutogatas utan. Mondatok sehol, es szavakat sem kapcsol meg ossze, de mostmar nem aggodom, eljon az is. Ezt a gyereket nem lehet surgetni, mindent szepen es jol csinal, de kizarolag a maga tempojaban.
No is, mint a gomba. Nem mertem le ujabban, de az asztalhoz kepest nagyon latvanyos, hogy par honapja meg azon aggodtam, hogy a feje bubjat ne verje bele, mostmar meg szinte a szaja magassagaban van a szele (kivalo ez pl. fogat kiverni, mint az egyik kollegank fia bebizonyitotta a heten).
Tovabbra is jo etku, ha olyan andungja van, de ha nem vigyaz az ember, es nem bizza ra a tempot, akkor megmakacsolja magat am, es mindenre nemet mond, tiszta csupa csak azert, hogy bebizonyitsa, neki semmit sem lehet megparancsolni. Peldaul ha kanallal adnam a szajaba a kajat, azon egy ido utan kiakad, de ha nekiadom a kanalat, vagy elerakom az etelt hogy a sajat kezevel egye, akkor eszik, eleg sokat is. Amit, ahogy es amennyit o ohajt, ugye. De ha sietnek, es adnam mar neki a repat hallal, na azt felejtsuk el, akkor kizarolag gumimacit fog enni. Ha szepen nyugodtan ulunk, megeszik akarmit.
Legujabb maniank Susu. Szegyen-gyalazat, igen, de bizony van kedvenc teve-sztarunk tehat. Ja igen ez a masik szo, amit mindennap hallunk tole, ezerszer, a Susu. Illetve ahogy o mondja, Susususs.
De csak a focimdalt szereti igazan, mert vannak benne ugye lepkek es viragok. Szerintem Susu teljesen ok nelkul panaszkodik, hogy ot nem erti se gyerek, se no es se ferfi, mert Bubuka peldaul tokeletesen egyetert vele. Pillangok es lepkek, jo baratok es vidamsag, ezek Mummer leges-legkedvesebb dolgai az eletben. (Na, azert eljatszta o is neha a "Kormon negyven, fogam husz, ne nezz ram, mert megvakulsz!" jelenetet is, mikor hisztizik).
Ahh, es ne felekdezzunk meg Kiskiralyfi masik jellemzojerol, a Hiusagrol. Bezony, rettentoen tetszik am maganak a szentem. Biztos azert is, mert minndekitol ezt hallja allandoan, hogy milyen szep (Sep!), de latszik, hogy o is igy gondolja. Sokszor odaall a tukor ele, es komolyan mondom, gyakorolja a a szivtiprast. Kulonfele arcokat probal ki, igy mosolyog, ugy biccent, es kozben szemmel lathatolag teljesen el van magatol ajulva. Mondjuk mi is tole, de akkoris, eleg komikus latvany bir lenni, es az egesz kisse felelmetes.
Viszont az az elonye a dolognak, hogy rengeteg dologra ra lehet venni ezzel. Ma peldaul meg hajat is sikerult vagnom neki, mert minden nyisszantas utan ott ajuldoztunk neki az apjaval, hogy "Nahat Bubuka, de szep vagy igy! Na meg egy kis igazitas es gyonyoruseges leszel!" Hagyta is, ami nagyon nagy szo, mert egyebkent ruhelli az ollot. Kormot is csak igy lehet neki vagni, hogy "De Bubuka, nem leszel szep, ha csunya hosszu a kormod, hat mit szolnak a lanyok?" Igen tudom, elkenyeztetett kolok. Higyjetek el, nehez neki am ellenallni.
Szeret szinezni; na nem a vonalon belul persze, csak ugy ossze-vissza, de elvezi. Aztan az is gyakori, hogy en szinezek, o meg mondja, hogy meg mi legyen ugyanolyan szinu. Pl. ha van 3 hal a kepen, tuti, hogy az osszesnek ugyanolyan szinunek kell lenni a vegen. Ja es az nem OK, ha en szaladok ki a vonalon kivulre. Akkor visit.
Szereti ezeket a berakosdi fa kirakokat, ahol latszik alul, hova kell rakni a format.
Epit; de nagyon. Fakockakbol is, meg a MegaBloksot is imadja, a lego azert nehez meg neki. De fabol is am hihetetlen epitmenyeket rak ki, altalaban azert hagyja abba, mert mar nem eri fel a tetejet.
Olvasas-manias, mint az anyja. :-) Minden aldott nap vegig kell vele olvasni az osszes kedvencet, es van am vagy harminc. Ha itthon vagyunk eleg ideig, mind sorra szokott kerulni, a legkedvencek tobbszor is. Jon, hozza, es ha a foldon ulok, imadnivaloan beletolat az olombe, konyvestul, majd jon az Eheh! hogy kezdjuk. Ha vege, felpattan es hozza a kovetkezot.
Ja meg egy szo a szavakrol; jelentem, nekem tovabra is EEeeehh! a nevem, pedig apat mar igen artikulaltan apanak hivja egy ideje. Ezt tobb anyukatol hallottam azota, kivancsi vagyok, vajon miert?

ps.: Az ATP az nem vicc egyebkent, tenyleg mondja. Onnan jott, hogy mikor nagypapaek itt voltak, szeduletes sebesseggel rohangalt es labdazott, mire a nagypapa megjegyezte volt, hogy "Van ATP!". Na ezen mi akkorat rohogtunk, hogy azota is emlegetjuk, mikor Bubukara rajon a futkoshatnek, es ugy latszik elegszer mondtuk, hogy mostmar o is mondja. Persze mi is biztatjuk, sot mar azon agyalunk, mi legyen a kovetkezo ilyen teljesen extrabizarr szo, amire megtanitjuk majd.

4 comments:

Blacktulip said...

De jo volt! Mennyi szavatok van, azta.
Igen, en is a-a vagyok, vagy aua, ha nagyon nekiduralja magat, de az apa bezzeg apuka, apuci alatt is fut!
Mira is szereti a tukroket, de o a dramai sirast gyakorolja benne. :)

Unknown said...

Legyen a kovetkezo szo pl a mitokondrium :)
Fog Bubber epp eleget majd beszelni! Ott fognak ulni nagymamaval a skypon es le sem lehet majd oket alliani :)
A csajozasbol meg majd a vegen John baratunknak fog lecket adni!

Monik said...

Nalunk en nyanya voltam jo ideig, de akkor mar az apjat es nagyszulokat is a neven szolitotta honapok ota, szoval aki keznel van nem kell neven nevezni en azt gondoltam ki.
Nalunk az a meno, hogy enekbe foglal dolgokat, autoban ulunk es azt enekli, hogy: nincsen szaloncukrom:))). Nagy trauma:), kijelentette, hogy elvitte az iduska (jezuska), nem, veletlen sem O ette meg :)
Monc

Andrea said...

na ezt se gondoltam volna, hogy erre a temara szoltok hozza ennyien. :) Akkor eztan tobbet irok majd a kishercegrol. Lehet hogy megse csak engem erdekel? :)
Mitokondrium, nagyon jo, bevetjuk!
Nyanya, hehe; ez se rossz, rohogtel rajta, mi?
A szaloncukor nagy slager volt nalunk is. Igaz Bubu meg nem fogta az Iduskara.
Tukor elott se sirt meg, pedig volt hogy mikor hisztizett, mutattam neki, mennyire csunya ilyenkor. De csak ritt tovabb, nem erdekelte. Mira olyankor direkt neki a hatast? Ha tudod videozd mar le.