.

Wednesday, March 24, 2010

:-((

Annyira nehez.. Van egy szegeny oreg kutya egy messzi falusi sintertelepen (ahonnan Colbyt hoztuk); ma dobta le ott a gazdaja, akinel 11 evet szolgalt.


Samsonnak hivjak. A tekintete teljesen regi oreg juhaszunkra, Yodara emlekeztet. O is os-oregen jott hozzank, ugy mondtak, meghalni, aztan vidaman elelt nalunk meg 2 evet. Es persze ennek sincs semmi eselye a telepen... Kinek kell egy ven kutya? Pedig kedves, engedelmes allat, szobatiszta, tud setalni, azt mondjak. De valljuk be: hiaba is hirdetjuk majd, ugyis nalunk elne le hatralevo eveit. Ami azzal jar hogy addig nem tudunk mas kutyaknak segiteni. Hulye dolog. Egyfelol, igazan o se azt erdemli, hogy ennyi idosen a telep betonpadlojan vegezze, elhagyatva. Masfelol, fiatal, szep allatok tomegeit vegzik ki minden nap, ok se ezt a sorsot erdemlik, mint ahogy senki es semmi. Ugyanakkor minden ismeretlen kutyanal rettegek, hogy idehozom, es mi van, ha valami baj lesz, nem tudom megnevelni, mittudomen? Nala az a veszely allhat fenn, hogy oreg, fajnak az izuletei, es esetleg idegesen reagal ha mondjuk atesunk rajta (ami a mi hazunkban mindennapos esemeny). Ugyanakkor,mivel nem mai csirke, valoszinu nyugodt, megfontolt, nem lesz vele allando problema, hogy szorakoztatni kell, levezetni a tizmillio zsizsego energia-bombakat. Mondjuk azt nem bannam, ha Cilivel azert eljatszana. hmm.

1 comments:

Blacktulip said...

Nem értem, hogyan lehet 11 év után ledobni egy állatot? Milyen gazda az ilyen?
Andi, ne rágd magad rajta sokat, a világ összes kutyáját nem tudod megmenteni, nem is a felelősséged...már így is sokat tettél értük.