.

Thursday, December 22, 2011

Ovoda, szitter,...

Szoval mint irtam, nezunk Bubunak angol ovit, tanulja mar meg o is a nyelvet, meg legyen kozossegben. Ma meglatogattunk egyet itt nagyon kozel, es eleg pozitivnak tunt. Csak heti 2x menne, kedden es csutortokon 12:30 es du. 3 kozt, de szerintem ez neki eleg is. Annak idejen en is ruhelltem a rendes egesz napos napkozit. Januarban kezdhet ha minden jol megy, ugy lattam, neki is tetszik maga az otlet mikor beszeltunk rola; ugye Bogyo es Baboca is mennek oviba a rajzfilmben, es ha ott ez jo, akkor biztos eletben is jo, bubu logikaja szerint. :-)) (aztan mit szol majd ha Anya kisetal, az mas kerdes).
Mivel januar vegetol kezdem a tanitast, probalunk valami segitseget szervezni; eddig 2 bebiszittert interjuztunk, mindketto jonak tunt, de a masodik meg emellett szuper kedves is volt.  Most azon megy az agyalas, megengedhetjuk-e magunknak, hogy heti 4 nap jojjon 4 orara, vagy Gabihoz vigyuk-e mindkettot hetfon es szerdan, mikor tanitok majd? Nekem innen delutan 4:30-kor el kell mennem majd, es este tiz utan jovok haza azokon a napokon.
Gabival csak az a problema, hogy most eleg sok gyerek van, most mind olyan Bubu-koruak (oten, de volt hogy heten is osszejottek, igaz maskor ketten vannak, de ez tok valtozo). Naszoval emelle meg egy kis Gellertet odapakolni, razos, meg Gabinak is szerintem. Igaz ha most megnyugszik szegenykem ezzel a tappal, es nem kell allandoan kezben tartani, akkor talan lehetseges a dolog, de nem tudom, na. Majd beszelni kell vele is errol. A szitternek az lenne az elonye, hogy hetfon es szerdan itt lenne delutantol estig, es nem Andrasnak kene Gabitol elhozni a ket kolkot este, hanem itthon arra jonne haza, hogy mindketto el van latva, van vacsora, megvolt a furdes is esetleg, szoval neki sokkal konnyebb lenne. Dehat a jo szitter az draga, aki mindkettoknek tetszett az 15-ot ker egy orara (ami abszolut nem sok ket kolokre figyelesert, csak allando kiadasnak nem keves most).

4 comments:

Blacktulip said...

Ex-bébiszittóként mondom, hogy egy jó szitter minden pénzt megér, aztán növelhetitek később Bubu ovis óraszámát, de bármilyen szuper Gabi, egy csapat toddler plusz egy bébi igényeit nehéz kielégíteni.
Tudom, könnyű, nem nekem kell fizetni, de sztem mivel a gyerekek kicsik, ezen nem érdemes spórolni, most mindkettőnek sok személyes törődés kell és ha kettőre jut egy, jobban megkapják mintha 8-ra egy...

Andrea said...

Nem is ketseg, hogy megerdemli a penzt! sot. De vegulis ket naprol van szo (vagy 4 fel-naprol), maskulonben en leszek veluk, csak nekik, vegig. A baj az hogy en abszolut nem vagyok egy bebi-suttogo (Gabi pl. az, es a masodik szitter is lehet), tudod, akinek a kezeben rogton elhallgat a gyerek, meg minden. Szoval...fene se tudja. Hat, gondolkodunk, gondolkodunk! Meg foleg szamolgatjuk, mi fer bele, mi nem. A baj az, hogy annak a jo szitternek igazabol teljes munkaido kellene, mar a fel is kompromisszum, hatmeg ha kozoljuk hogy csak 4 nap, nem is 5, nem tudom, belemegy-e. Meg ilyeneket emlegetett, hogy az elozo helyen vakaciot is fizettek neki, meg ilyenek. Na, erted. Nyilvan azert, mert szerettek, es meg is erne, ha tenyleg csak vele lennenek, es ha en dolgoznek teljes munkaidoben. De nem. Es momentan nem is akarok. Ahh nem tudom...

Blacktulip said...

Vakacio egy nem bentlakasos szitternek? Wow...megertelek, ez igy draga, foleg, hogy nem teljes munkaidoben vagy.

Andrea said...

hat igen; igy aztan meggondoljuk a dolgot. Raadasul mar 4 naoja nem kuldi a referenciait (mondjuk mentesegere legyen mondva, nyilvan karacsonykor nem ez neki a fo.:-) Azert orulok hogy ez szerinted se realis elvaras.