.

Wednesday, December 28, 2011

Botanikus kert! Sot, James is megjelenik.

Ma azzal ebredtem, hogy ha mar Gellertke hagyott aludni ejjel (egyfolytaban 4 es fel orat!!), akkor nosza menjunk be DC-be megnezni a botanikus kertben az unnepi mikulasvirag- es epulet makett-kiallitast. Szegeny Gellertket nem akarvan kitenni az egyoras autozasnak es tomegnek, ot Gabihoz vittuk, mi meg Bubuval es Nyullal benyomultunk. (Tudni kell, hogy en iszonyat ruhellek DC-ben vezetni, mert marha agresszivak a vezetok, sok az egyiranyu utca, plusz GPS hijan en kb. ot perc alatt elveszek). Na de volt GPS, volt terkep, Andras a szamba ragta reggel, hogy hogy kell menni, szoval vegulis sikerult. (Ja o azert nem jott, mert - ki hitte volna?- dolgozni ment inkabb). Mondjuk jobb is, hihetetlen tomeg volt.
Natehat, nem kis stresszeles utan sikerult leparkolni, es negyedoras setaval oda is ertunk a botanikus kerthez (kozben tok veletlenul vegre megtalaltuk a Library of Congress-t, ahova ezer eve el akarok jutni, de rajtam kivul senkit se erdekel, egyedul meg nem egy nagy elmeny, de majd Bubuval egyszer remelem ismet arra tevedunk). Mondom, tiz percre vagyunk a kerttol, mikor Andrea nagy okosan elindul, hogy arra kell menni; mire Nyuszi, hogy nem mert arra; vegul nem viccelek, ketszer kellett a tiz perc alatt kerdezoskodjunk, hogy na akkor merre is. Kiderult hogy csak tok nyilegyenesen kellett volna menni, na de akkor hogy botlunk bele a Capitolba meg Library of Congressbe? Ugye. En mindig tudtam, hogy jobb a "golyafos a levegoben" modszer, mint a celtudatos meneteles.
Tehat mondhatni, valami csoda folytan, de sikerult vegul lokalizalni a helyet, hat be is mentunk, megneztuk a mikulas-viragokat (amirol kiderult, hogy tobbet adnak el, mint barmi mas disznovenybol egy evben), meg a maketteket is, sot lattunk orchideakat es kaktuszokat is (Bubunak persze azokat is meg kellett simogatni, mert szegeny kaktusz, ot senki se simogatja). Nagy sikert aratott tovabba egy mimiatur vizeses is, de a legnagyobb szam neki nem a makettek vagy a Capitol vagy barmi egyeb volt, nem... Hanem az, hogy egyszercsak szembejott James, a kicsi piros mozdony! De igazibol am, meg a szeme is forgott, mint a filmben, tenyleg! Na azt az eksztazist. Alig lehetett hazavonszolni. Egesz uton hazafele visitozott az oromtol. (Ha valaki nem tudna, james a kis piros mozdony, a Thomas es baratai sorozatbol).


0 comments: