.

Monday, July 4, 2011

Mokuska legujabb dolgai

Ha esetleg nem irtam volna meg... szoval helikopter-maniank van. De nagyon. Napi atlag harminc helikoptert kell rajzoljak (mar sotetben, hatrafele, csukott szemmel menne); legjobb, ha a kocsifeljarora rajzolom, de jobb hijan megteszi a szobaban a tabla, vagy vegso esetben a papir is. Nem mindegy am mar az se, milyen. A kedvencek a hegyes orru, vagany helikopterek, mig a kerek ablakost mostmar nem szereti.
A youtube-on is rendszeresen megnezzuk az osszes helikopter showt, es mivel mar kivulrol tudja oket, ujabban mar jon a kritika is hogy "Masikat akarsz, nem ezt".
Ja igen; mondatokban beszel mar jo ideje. Ilyeneket allapit meg, hogy "Ugy latom, Kristof mar nem jatszik a vonattal", meg autopalyan "Ocsem, mekkora teherauto!"
Altalaban meg egyes szam masodik szemelyben beszel magarol (malnaszorpot kersz), de neha sikerul az elso is.
Szokincse egeszen viccesen oriasi, de tenyleg. A telefonomban levo macskas jatek az "elektromos cica". Siman felismer es megnevez ilyen dolgokat a konyveiben, hogy korall, anemona, angolna, vagy utas szallito repulogep, hidroplan, urrepulo, holegballon.
Tudja, hogy a petebol lesz a larva, abbol a bab, utana meg lepke vagy bogar (konyvtol fuggoen).
Ha valahol egy masik gyerek sir, arra mindig felfigyel, es el kell magyarazni, miert; mindhez oda kar mostmar menni, nem mint reg, mikor elmenekult minden idegentol. Szereti vegre a vendegseget is, es nem kell orakat varni, mig feloldodik. Multkor Zsoltnak meg a kedvenc zold helikopteret is odaadta megnezni. :-)
Sulyra 13kg felet van valamivel, es kb 90cm magas.
Tobbnyire egyszer alszik egy nap, egy-ket orat; este nyolc korul fekszik es reggel hetig alszik. Van, hogy ejszaka ker meg egy pohar tejet, de kopogjuk le, ezen a heten ezt mar nem tette.
Ja; es valljuk be, el van kenyeztetve, de valami brutalisan. Neha kitalal ilyen dolgokat, mint hogy Anya szerez fokat!, es akkor Isten orizze az emberiseget, ha erre aznap nincs mod. Boltban tobbnyire a vilagbeke kedveert kap egy lufit vagy kislabdat, pedig tudom elore, hogy az is csak addig erdekes, mig haza nem erunk.
Helikopterbol es repulobol akkora arzenalja van, hogy elkepeszto; velem shoppingol az Amazonon ("Postas bacsi hozza!") es ha meglat valamit, marha nehez lebeszelni rola (vagy en nem probalom elegge, mert olyan, de olyan edi, amikor orul :-)).
Enni nagyon jol eszik, egesz meglepo dolgokat is, mint sushi, vagy zold aragula, de a kedvencek az ilyen rusztikus dolgok, mint a paprikas magyar kolbasz meg friss hazikenyer. Na meg minden edeseg is, persze. Eszi az osszes zoldseget, gyumolcsot. Nagy favorit meg a sajtos teszta, pont mint az apjanak.
Uszni is egesz jol uszik a kis zold cuccaval; mar el meri egyedul is engedni a korlatot es elvergodik a hidroplanja utan a melyvizbe is. Mondjuk semmi rendes uszasra nem hasonlit a dolog, de mukodik.

Hu mennem kell, jonnek ma vendegek, es ugy nezem a zsemlem ki akar dagadni a fazekbol!

2 comments:

Blacktulip said...

Wow! Ugye, hogy naponta okosodnak? Milyen sokat beszel mar...es az uj frizura meg naffius, semmi ketseg.

Andrea said...

Abszolut, minden nap csinal vagy mond valamit, amit addig nem. Hihetetlen nagy elmeny vele lenni. Naffiu mar, na, tenyleg. :)