.

Thursday, July 7, 2011

Babakocsi orulet

Tehat ugye kisteso erkezesevel jott a dilemma is, hogy megis hogyan szallitok majd ket gyereket ide-oda? Ugye a kezenfekvo megoldas a dupla babakocsi, de azok egyreszt marha dognagy allatok, masreszt a hazunk ajtoi mint kiderult nem szabvanyosak, hanem vagy husz centivel keskenyebbek, szoval kezdjuk ott, hogy be se fer a legtobb az ajton (vagy ki). Toprengtem is ezen, mondhatni tul sokat is (kerdezzetek meg Andrast, akit szerintem mar hullara untattam a kerdessel nem is egyszer). Vegul aztan Bubuval es Nyuszival elmentunk volt a bababoltba (amin en mindig somolygok, mert mindent lehet kapni ugye csak babat nem, hehh), es kineztunk egy viszonylag konnyu, de vagany kis cuccot, amiben Bubber is hajlando volt megmaradni (sorstarsaknak: Babyjogger City Mini Double). Igen am, de aztan elgondolkodtam, hogy ujabban konkretan mennyi idot is tolt okelme barmilyen kocsiban? A seta max. felet, mert egyebkent tolni akarja, vagy futni a sajat laban. Namost adjunk a mai datumhoz meg 3-4 honapot, es ki tudja beleul-e egyaltalan? Es akkor mi a fenehez kezdek egy duplaval? Tok idiotan fog kinezni benne egy darab gyerkoc, a masik meg mellete, elfoglaljuk az egesz jardat, ha egyaltalan elferunk.
Jo, akkor legyen szimpla; de mit csinalok, ha Mokus megis infantilizal majd, es juszt is o is kocsizni akar, ha az ocsi is?
(Es most kepzeljetek el, amint ugyanezek az ellentmondo ervek  huszonkilencmillioszor bukkannak elo, oda-vissza, es ujra es ujra...)
Ekkor talaltam ra a Valco markara, ami egy ausztral gyartmany (persze ma mar Kinabol jon egyenesen), es ugy nezem a kinalat alapjan, hogy maguk is keresztulmehettek hasonlo helyzeten.
Van ugye az alap kocsi.

De ha jon a kovetkezo gyerek, a nagyobb kiulhet az osszecsukhato, le-es felszerelheto kakasulore:


Es ha netan addigra mar inkabb allna, mint ulne, vagy jon a harmadik (na az odebb van, de ki tudja):

Ezt a cuccot a kocsi moge lehet kotni, es akkor a piheno nagyteso ezen allva utazhat; eletben igy nez ki:


Es ez meg nem minden; az egesz ulest le lehet cserelni egy hagyomanyos kocsira, igy:

Szoval full valtoztathato, igeny szerint, oda-vissza, epp mire van szukseg. Na ez bejott nekem; mostmar csak az volt a kerdes, Bubunak tetszik-e? Igen am, de boltokban itt nemigen aruljak, nameg marha draga is ujonnan. Igyhat biztunk benne, hogy felbukkan Craigslisten hasznaltan, es lon!
Ma reggel fel is kerekedtunk Mokussal, es $500 helyett $150-ert beszereztunk egy Valco Trimode Single-t. Bubukanak annyira tetszett, hogy rogton ki is probalta, megmarad benne, es mutatja, hogy most erre, most arra toljon anya. :-)) Yay!
Itt a mi peldanyunk:

Massziv allat, stabil, es a nagy, felfujhato kerekeknek koszonhetoen nagyon konnyen gurul; ugyanakkor nem borulekony, mint a regi nagy, kek kocsija. A borulas is gazos volt, de a legnagyobb baj az lett vele, hogy Bubu nem szereti az ilyen hattamla nelkuli, fuggo-agy tipusu uleseket, amiben minidg elore csuszott. Ez rendesen szek-jellegu, van hata, van szek, puha, es joooo magas a hely meg, igy ha csak az ove lesz is, lesz helye noni (A City Miniben mar most a tetejenel volt a feje, es a valla is epphogy befert). Szoval remeljuk a legjobbakat. :) Ha holnap is kooperal a gyerkoc, csinalok majd a reggeli seta kozben is kepeket.

0 comments: