.

Thursday, July 28, 2011

Ma reggel

mar 93 volt az ehezesi cukrom, hulyet kapok. Ebbol inzulin lesz mar latom, bakker-bakker. Azt nem ertem, hogy megy le delutanra mar 82-re kajalas utan (!). Mi a rosseb? Ejjel nyomul az a placenta-hormon? Hat hol fair ez, kerem?! Ember, kuzdj, es nyomd az inzulint?
(szerencsesebbeknek irom, hogy az egesz terhessegi cukros mizeriat egy bizonyos placentalis hormon csinalja, ami blokkolja az anyai inzulint. Normalis esetben erre anyuka hasnyalmirigye rakapcsol, es potolja, de egyeseknel nem birja szusszal, ettol van a baj).
Szakertorol jut eszembe; Andras szerint a szajon at szedheto inzulinokat nem lehet terhesseg alatt adni, csak az injekciost. Erre a maca multkor aszongya nekem, ne aggodjak ha az ehezesi felmegy, majd irnak fel tablettat. (plafonbamulos szmajli). Persze legyunk optimistak (haha), lehet hogy miota Andras nem praktizal, azota vannak uj gyogyszerek. Remeljuk. Kulonben ennek az egesznek a vegere komolyan profi tubelovo leszek. Megvan az uj alternativ karrier.

2 comments:

Blacktulip said...

Jaj, nagyon sajnálom...ez a terhességi cukor amúgy eltűnik szüléssel automatice?
Kérhetsz a dokitól szúrható inzulint vagy nem lehet "felülbírálni"?
Remélem, rendben leszel! Babacsoportos ismerős anyuka eleve cukrosan kezdte a terhességet, mindkét gyerek szépen megszületett.

Handy said...

hat ez az usa dietetika nagyon durva...Azzal nem sokra mesz, hogy felirnak egy merot, attol nem lesz kevesebb...
nalunk legalabb elmondjak, mikor mennyi szenhidratot lehet enni, adnak tablazatot, hogy miben mennyi van, kerdesekre valaszolnak, stb. es folyamatos kontroll van.
Amugy a mienk meg lehet, hogy tul szigoru dieta, dehat....a kajak idopontjai: 7,10, 13, 16, 19, 21-21(ez utobbi csak egy kis korpovit vagy ilyesmi, utovacsora). Megkulonboztetik a lassan es gyorsan felszivodo szenhidratokat (ill. olyan kajakat, amikben ilyen van). Pl reggel nem lehet enni gyorsan felszivodot (pl gyumolcsok, tej) enni, mert reggel megy fel legkonnyebben a vercukorszint, (kevesebb inzulin termelodik vagy mi). De mondjuk hogy neked mar ehgyomorra is magas, az nem tul jol hangzik, de lehet, hogy valahogy emiatt. Amugy a szurkalos inzulin se olyan veszes, eleg profik mar azok a szerkezetek is, ne felj!
Amugy meg azert kell enni szenhidratot is, szoval egyel kenyeret is, csak ne feheret es ne sokat :-)
Ax