.

Sunday, February 28, 2010

gyorsjelentes, dilemmazas

Bubber ha igaz, kicsit jobban van; az ejszakat mostmar ataludta, egyszer kohogott szegeny. Nappal tovabbra is az orrszivo porszivo menti meg a helyzetet, de ugy alapjaban veve nincs rossz kedve, eszik,jatszik, csak talan kicsit turelmetlenebb. (De ki nem az, mikor nincs jol?)
Hetfon, ha jobban lesz, megprobaljuk ismet a bolcsodet; ha nem, akkor irany az orvos, mert a rezidens dokik szerint (momentan ez rajtam es Bubun kivul mindenki) ez mar tul regota megy, hogy virus legyen, igy lehet hogy antibiotikumot kell majd feliratni - Bubber eleteben eloszor, ami azert nagy dolog!
Minden esetre dilemmazunk, hogy mi legyen a teendo, ha ez igy megy tovabb; eddig ugye a statisztika ket latogatas a bolcsibe, es 5 nap betegseg. Namost a bolcsi tobb,mint felet akkor is fizetni kell, ha nem megy a gyerek. Szoval a kovetkezo lehetosegek vannak:
1., Bubb csak akkor megy bolcsibe, ha egeszseges; de akkor ki lesz vele itthon az ido legnagyobb reszeben? nekem oszesen van 4 het szabadsagom, utana fizetes nelkulire kellene eljonni (mi ebben az uzlet?!)
2., Gyerok, hacsak nem lazas, megy; akkor is, ha folyik az orra, es szemmel lathatolag punnyadt; igy is sokat fog hianyozni, de talan nem annyit?
3., Hagyjuk a csudaba a bolcsodet, dobjuk be a torolkozot, es valaki legyen vele itthon; vagy:
  a) en, vagy
  b) nagyszulok.
A harmadik lehetoseg elonye,hogy meg egy darabig nohet Bubb mielott ujra bekerul kozossegbe es az ezzel jaro betegseg-zuhatagba. Legalabb ha nagyobb lenne,el tudnam neki magyarazni, hogy mi van, miert van ilyen zafatul? Hatranya, hogy ugye megint felmerul az egesz dolgozzak-e vagy se tema, ha pedig nagyszuloket hivunk, megint nem leszunk csak mi. Es tok jok a nagyszulok, de nem lenne rossz neha csak harman lenni se.
Vagy, azt is lehetne, hogy viszem Bubbert bolcsobe, de arra az esetre ha beteg, hivunk nagyszulot is?? Igaz ez se olcso megoldas, de legalabb nekem se kene annyi szabadsagot kivenni, es a szegeny gyereket se hurcolnak felbetegen a tobbi koze.
Aaaaaa, nem tudom!!!

Tegnap elhoztuk Colby-t a menhelyrol; joooooo hosszu utat tettunk meg, oda-vissza kb. 650km-t, eddig ez a rekord; ilyen messze meg kutyaert nem mentunk. De ugy nez ki, nem veszett karba az erofeszites, mert amugy szegenynek nem lett volna eselye gazdat talalni, igy meg rogton tegnap talaltunk egy jelentkezot. Nagyon edi joszag, picike, ugy 45 font ha van, vidam, nem fel senkitol, mindenkivel baratsagos. Kalmant bolcsen beken hagyta, nagyszuloket a mancsa kore tekerte a mosolygos arcaval. Jon oda, puszit ad, simogattatja magat. Ejjel a ketreceben hangjat se lehetett hallani, boldogan aludt. Reggel volt egy kis balasete a konyhaban, amibol kiderult, hogy goze sincs ilyen varosi huncutsagokrol, mint szobatisztasag, de majd beletanul.
Jon majd fenykep is, bar nem lesz konnyu, iszonyat gyors es mozgekony az ebugatta. Raadasul ha leguggol az ember, rogton jon es osztja a puszikat. :-)

3 comments:

Blacktulip said...

Andi, ha ez megnyugtat, Mira is kapott el már nyavalyát, bölcsi nélkül is. Nyilván, állandó közösségben nagyobb a rizikó, főleg, ha néhány anyuka lazán kezeli ezt és a lázat lenyomja aztán beadja a még fertőző gyerekét...de bárhol el lehet kapni.
Viszont lehet redukálni a veszélyt, pl. nem tudom, meg lehet-e kérni a bölcsis néniket, hogy Bubb ne a közös tálból, hanem a sajátjából egyen. Én meglépném ezt, itthon is megvannak a saját kis bödönjei Mirának, nem egy tálból cseresznyézünk. :)

Én amúgy vinném hétfőn, mert most kezdted szoktatni, ha sokáig nem megy, megint elfelejti és lehet előről kezdeni, s akkor lehet, hogy nehezebb lesz...jobbulást neki!

Blacktulip said...

Ja, ez a Colby nagyon helyes tényleg...nagyon becsüllek, hogy ilyen messze mentél érte, remélem szuper gazdija lesz!

Andrea said...

koszi Agi, nagyon jol esik,amiket irtal. :) Hat remeljuk igy van, es nem en teszek ra egy lapattal. Holnap minden esetre elviszem orvoshoz, hatha vet ra egy gyogypillantast, ha mast nem. Aztan elobb-utobb csak el kell kezdeni mostmar ezt a daycare dolgot, mert beszeltem anyukammal, es nem biztos, hogy neki erre lesz ereje.