.

Sunday, February 12, 2012

Tesok -kepekkel

Kerem itt nagy elorehaladas tortenik most tobb fronton is.
(figyelmeztetem a kedves olvasokat, hogy itt aztan minden lesz, finnyasok rogton hagyjak abba az olvasast).
Eloszor is orommel jelenthetjuk, hogy Bubuka azota se vett a szajaba cuclit! Egyszer se. A kisteso cucijait se probalta meg elvenni, ami hihetetlen szamomra.
A masik, hogy ma eloszor eleteben delutan is sikerult a bilibe kakilni; ez eleddig ugy ment, hogy reggel ugyesen bilizett, aztan beszelhettem en, nem volt hajlando csak a pelenkaba, egesz nap. Igen am, de tegnap ugy kicsipte a cucc a hatsojat, hogy ezen o is elgondolkodott, mikor mondtam hogy na latod, Bubuka, ez sose tortenne meg, ha bilibe kakilnal. Sose? kerdezett vissza. Mondom, soha, egyetlen egyszer se. Igy tortent, hogy ma reggel felajanlottuk, hogy ha semmi se megy a pelenkaba estig, akkor kaphat egy szep autot. Es most mennek apaval az autoert, tehat a probalkozas sikeres volt. Halkan nagyon-nagyon orulok ennek, megha bilit uriteni iszonyat utalok is. :-))
Gellertke tovabbra is feladja a lecket, mostmar nem az alvassal kapcsolatban, hanem hogy nem eszi a tapjat. Minden nap egyre kevesebbet evett, eloszor indultunk napi 900ml-rol, ami a gasztros doki szerint orult sok, aztan ez lement 700ml-re, majd ujabban jo ha megeszik 480-at, de inkabb kevesebbet, ami szerintem eleg agaszto. A sulya is alig nott harom honapos kora ota, itt stagnalunk 7 kilo korul jo ideje; volt ez mar 7200g is, de legutobb mar 6950g volt, amin en elegge bepanikoltam (hogy nem hizunk, az egy dolog, de hogy fogyjon?!) A gasztros doki szerint amig hosszaban no, addig oke, de en igy ezt a csaladot ismerve nem hiszem. Itt egy darab ember sincs szeles e csaladfan aki ne szeretne enni. Mondom itt valami mas lehet a hatterben. Addig addig gondolkodtunk, mig arra jutottunk, hogy biztos ez a tap lehet a ludas. Andras megkostolta, es ugy kopte ki, mint a Macskajajban a cigo a vizet. :-)) Azt mondta keseru, de szo szerint.
Kozben en onhatalmulag elkezdtem zabkasaval, rozzsel, almaval etetni, es lass csodat, nyelte a szentem mint kacsa a nokedlit. Hogy biztos ne a tapot csokkentsuk ezzel is, kizarolag a tap elutasitasa utan kap ilyesmit. Mostansag mar orulunk ha 60ml-t eszik belole egyszerre, de aztan erdekes, ugy benyom egy jo adag rendes kajat, mint a sicc. Szoval a tapbol annyit eszik hogy epp ne haljon ehen, de a rendes etelt nem veti meg, ha van. Azota vegigette a palettat amit ilyentajt adtunk Bubunak (alma, banan, edeskrumpli, sutotok, barack, mango, avokado, zab, rizs, repa), es orommel jelentjuk, mindent jo etvaggyal eszik, es semmi baja sincs tole. A gond csak az, hogy mindebben edeskeves a feherje meg egy csomo dolog, amit a tapbol kene megkapjon. Ugyhogy meg mindig sakk-matt a helyzet, tejtermeket semmit nem merunk neki adni, szojat nem szeretnek, akkor honnan kap majd eleg feherjet? Babbal se nagyon merek kiserletezni, meg egyeb huvelyesekkel, nehogy aztan a gazok kinozzak. Most azt hiszem jon a csirkehusleves, hatha izlene neki. Sejtem, hogy szerdan a gasztros doki lekap majd a tiz kormomrol, amiert ilyeneket adok neki, de bakker mitol nojon meg? Elhiszem, hogy o ilyen giznya szegeny szerencsetlen csecsemok latvanyahoz van szokva, de en meg lattam Bubut noni es semmi ketsegem hogy ekkora koraban o joval nagyobb volt, hosszaban es keresztben is.
Egyeb tekintetben Gellert mintababa, nagyon erdeklodo, ugyes, okos kisgyerkoc, es foleg iszonyat kedves. Mindig mosolyog, jokedvu, jol alszik vegre, miota "rendes" kajat kap azota este 6:30-tol hajnal egyig, akkor kap egy tapot, aztan huzza hajnal 5-ig akkor megint kap, majd 6 - fel 7 fele ebred; reggel fel 9 es 10 kozt alszik, majd delutan 1 es 3 kozt megegyszer. A jatszoszonyegen tok jol elvan, a jatekait nagy elszantsaggal fogja meg, a zsityat szereti pofozni is (azert zsitya mert nem lehet eldonteni hogy rovid nyaku zsiraf, vagy hosszu nyaku kutya).
Kepek: Bubu alkot; az arcok: Gellert (a nagyobb fej) es apa (a kisebb). A ket nagy kor korulottuk allitolag en vagyok. Gondolom a gulu szemeim, amit allandoan rajtuk probalok tartani. Esetleg anya, a ketfeju sarkany; lehet valogatni az interpretaciok kozt.
Aztan lathato amint Bubu sziven viseli Gellert muvelodeset: az elso konyv amit olvasott neki a helikopterekrol szolt (mi masrol?) Ezt Bubu annyira szereti, hogy meg pelenkazas idejere se tette le. (Igen, a pisi az most is pelenkaba megy; tegnap naivan bugyit adtam ra tevezeshez, erre lepisilt mig az olomben ult.)
Utolsokon Gellert probalja emeszteni, hogy vajon hogy lehet a Boeing-Chinooknak ket nagy propellere, mikozben egy Bell-47-es remekul szall egy nagy es egy kicsi propellerrel?

2 comments:

Blacktulip said...

Ebben a hozzataplalas ugyben mindig mast mondanak. Par evvel ezelott, jajj, semmi gluten 6 ho alatt, most meg hogy de igen, mert eppen akkor nem alakul ki liszterzekenyseg, ha mar ismeri a teste ezt az osszetevot is. Ember legyen talpan, aki kisakkozza, hogy mikor-mit.

Andrea said...

Hat ez az! Na most akkor add hozza hogy allitolag a kenyeret evo szoptatos anya teje is eleg lehet. Az embernek az esze megall.