.

Friday, January 28, 2011

homageddon, megint

Hihetetlen, de hiaba van ujabban minden evben itt is nagy ho, megis minden evben meglepodunk. Esz megall. Andras szerdan delutan negykor indult el haz,a ejfelre haza is ert. Jo, mi? Aztan jott csak a java; en nagy optimistan csak punnyadtam itthon Kismokussal, vigan szinezgettunk, epp beaktam a rizst a mikroba, aztan Puff! volt aram, nincs aram. Nnna mondom, kiraly. Hat Mokuskaval itt gyertyafenyben romantikaztunk este kilencig, mind vartam hogy vajon haza tud-e jonni Andras, nem tudott. A haz meg egyre hult, ugye hiaba van olajfutes, ha a szabalyzoja es a keringeto meg elektromos. Hat, beoltoztettem Bubbert, mint egy kicsi eszkimot, aztan en is lefekudtem, vacogtam ott a ket paplan alatt melegitoben. Mondom, ejfelre haza is jott szegeny ferj, kockara fagyva; itt akadt el a kocsijaval a sarkon, onnan mar gyalog jott; tiszta csoda hogy azzal a pici autoval idaig eljutott. Szoval ez volt szerdan este, ma pentek este van, es ma lett vegre aram; nalunk legalabbis. Hallom Erzsitol, hogy van kollegank, akinel meg most sincs se aram, se futes, se viz! Na, ez durva, akarhogy is nezzuk.
Mi vegulis nem fagytunk meg, mert csutortokon Andras is itthon maradt, es elmentunk, vettunk egy csomo radiatort, aztan egy kupac massziv allat kabelt, es beuzemetuk a nyaron, a hurrikan szezon alatt beszerzett generatort.Jo hangos, minimum, mintha egy jet akarna felszallni az udvarrol, de nem faztunk, csinalt az egesz hazban 16 fokot az otbol. Persze, nuku melegviz, vagy internet, de enelkul el lehet eppen elni egy ideig. Bubu olyan egy tunder volt vegig, abszolut siman vette az akadalyokat; nem vette zokon se a gyertyafenyt este (sot), se azt, hogy nem volt furdes, vagy hogy husz reteg ruhaban kellett lenni ejjel-nappal. Ot mindez egyaltalan nem zaklatta fel, csak jott-ment es orult, hogy egyutt vagyunk. Tunderbogyorom, ugy imadom.hogy milyen konnyen alkalmazkodott mindenhez. Azt is direkt elvezte, hogy parszor a Wendysben meg a Targetben kellett enni, vagy banan volt joghurttal parszor, semmi itthoni meleg etel. Kerem szepen, amig a ketchupot le lehet nyalni a sultkrumpli vegerol a gyorskajaldaban, neki semmi panasza nincs. Ja es tegyuk hozza, megcsak taknyos se lett, nemhogy beteg, a hideg ellenere. Egy nagy szeretnivalo bungyurseg ez a gyerek, na!

Es hat, minden jo ha a vege jo, ahogy mondani szoktak, ugyhogy most megyek is, es vegre megsutom azt a halat, ami a hutoben varja a sorat mar 3 napja (ez a jo a teli aramszunetben, nem romlik meg semmi).

2 comments:

Unknown said...

5 fokra lehultetek olyan gorsan?! Akkor az en 16 emeletes epuletem nagyon jol birta, mert 72F-rol ment le csutortok delelottig 68 F-ra.

Monik said...

Hat ez nem semmi. En a heten mit bosszankodtam, mert nem volt 2 orara viz es nem szoltak elore...:) De belatom az semmi ehhez kepest. Mindig van ami olyan hihetetlen es nehezen fer bele az allamokrol elkepzelt kepembe. Ezek az aram nelkuli idoszakok ugy hangzanak mintha vmi fejlodo orszagrol irnal komolyan. De latom lassan folszerelkeztek a fullos onallo ellatasra:))).
Monc