.

Saturday, June 29, 2013

Azert szedtem neked meggyet...

...hogy velem is ugorj egyet! Na ma volt meggyszedes es ugras is. Reggel kikocogtunk koran a gyumolcsos kertbe, de meg igy is sorba kellett alljunk mig kivittek minket traktor-vontatta szekeren a meggyesbe. Muszaj volt ma menni, mert egesz evben csak ma lehetett szedni; jovo heten meg lehet venni naluk es azzal annyi. Boltban nincs, nem is sokan ismerik. A cseresznye kozkedvelt, van telen-nyaron, de a meggy mar nem. Pedig nincs jobb egy hideg meggylevesnel, es jo meggyespitenel nyaron; csak magozni ne kene.


Naszoval 11-re hazaertunk, Bogyo rogton ki is dolt. Bubu meg egy jot furdott a medenceben, aztan o is aludt egyet, en meg magoztam boszen, de meg igy is csak felevel vegeztem, meg ma este ra kell szanjam magam pedig hulla vagyok.
Delutan mikor mindenki felkelt, meg bementunk DC-be is a magyar nepmuveszeti fesztivalra, de oda sajnos elfelejtettem gepet vinni, igy csak meselni tudok rola. Nagyon szepen megcsinaltak az egeszet, sok kezzel faragott diszes haziko van, es igazan jo kajakat is arultak. Nepszeru volt a paprikascsirke, en megkostoltam a kacsacombot is solettel, hat az is igazan rendkivuli volt. Meg a gyerekek is ettek. Magyar bor is volt, egesz meglepoen jo, de sor mar csak cseh. Na nem panaszkent mondom, azzal se volt semmi baj, sot, ketszer is sorba alltunk erte, olyan jo volt.
Talalkoztunk ott Ciliekkel, ott volt persze Abi is, aztan Bubuval es Bogyoval hatalmas kergetozesbe, tancba kezdtek. Volt nagy szinpad, ment a szep nepzene, ezek meg kentek. Annyira belemelegedtek, hogy Abi es Bubu egymasnak szaladtak ugy, hogy mindketto beverte a buksijat, de aztan egy fagyi megvigasztalt mindenkit. Sokmindenrol lemaradtunk, mert fel otre ertunk oda es egy orara ra mar zartak, de nagyon jol ereztuk magunkat. Bubu imad metrozni, neki mar az is nagyon tetszett.
Most mindenki total ki van dolve, nezik a Nemot, mi is csak kinyuvadva pislogunk ki a fejunkbol, pedig igencsak ideje lenne oket lerakni aludni.

No meg egy nagy ujsag igy a vegere: Bogyo megorokolte Bubu karuszojat, vagy ahogy o hivja, a rakot, es gyakorlatilag harom nap alatt megtanult vele egyedul uszkalni. De olyan ugyesen am, hogy csak tatjuk a szankat. Ma egyedul be is ment vele a bizbe, uszkalt egyet es ki is jott. Le a lepcson, placcs, usz-usz-usz, ki a lepcson. Megzabalom. Es milyen buszke magara!

0 comments: