.

Monday, August 13, 2012

Bubu erti es el is meseli

Hat biztos tizede se fog eszembe jutni, de igy most hirtelen nehany az ujraertelmezett szavakbol.

Erzsit mindig emlegeti, hogy ha megyunk Magyarorszagra, majd hozza is mindenkepp latogassunk el. Mivel o most egy kis alberletben lakik, ezzel meg is fenyegettem legutobb skype-on, hogy na keszuljon, jovunk csaladostul kempingezni a nappaliba, bar egy kicsit Banglades lesz.
Mire Bubuka: Bableves lesz! hihihi.

Medenceben jatszik a csonakjaval: uszik, uszik a hajo, de jon egy nagy vihar es Bumm! elsullyed. Mondtam neki, hogy igen, keves hajo tud ellenallni egy cunaminak! Mikor ujra eljatszotta, mar jott is a naaagy Cumi. A hajo meg is szivta.

Meg mindig kedvnc a csiga; gyakran maszik korbe a nappaliban, a legtobb csuszomaszo kepessegeit erosen meghalado sebesseggel. Kerdem tole, hogy mi ez, te? Expressz csiga? Igen, azt mondja, epres csiga.

Amugy ujabban elokerultek a klasszikus mesek. Ujra es ujra el kell meselni a Hofeherket, a Csipkerozsikat es a Piroska es a farkast. Nem am olvasni, hanem meselni, fejbol. Kezdi lekotni az ilyesmi, igy elokerultek olyan temak is, mint a felesegul vesz, meg a halal. (Nem tudom, masnak is feltunt-e, de a Grimm-mesek kozelrol felnott fejjel kulonos kegyetlenseggel megirt kis tortenetek am). Eleg sokszor rakerdezett azota, hogy miert is van Hofeherkenek akkor mostohaja, es hogy halt meg az edesanyja, valamint hogy en is meg fogok-e halni, es ha igen, mikorra tervezem ezt (nem tervezem a kozeljovoben semmikepp). Na es ha Anya meghalhat, akkor Apa is? es Bubu is? Mikor? Miert? Hat mit mondjak, a "hol a helikopter kipufogoja" utan eleg hamar nehezedett a palya.

De azert a meseknek is van humoros vonzata jocskan. Multkor felteszi az egyik viragos nyaklancat a felfujhato repulojere, dobalja egy ideig vidaman, majd igy szol: "De szep vagy, repulo, elveszlek felesegul!"





0 comments: