.

Wednesday, August 15, 2012

Annapolis hajokirandulassal

...ahova nagyokos anya nem vitte magaval a fenykepezogepet, bar oszinten szolva lehet nem is baj. Neha eleg obszessziv birok lenni egy jobb geppel a kezemben, es allandoan ezen szutymogok, hogy na, ilyen szogbol is, olyanbol is, lassuk kicsit kevesebb fennyel talan? Szoval gep hijan a szerencsetlen mobilommal kinlodtam par felvetel erejeig, de csak ha tenyleg ugy ereztem, hogy muszaj. Jo benak is a kepek, de tokmindegy, a nap csudajo volt, meg ha nincs is igazan megorokitve. Itt a fejemben meglesz.
Szoval ez az egesz nap igazan olyan kivetelesen jol sikerult, hogy elkepeszto. Mindket gyerek jokedvu volt (! sot: !!!), az ido csak annyira borus hogy ne kapjunk napszurast, meleg, de nem tul meleg, semmi forgalom sehol, csupa kedves ember mindenutt, hat ilyen tenyleg nem tudom mikor van, de ma volt, az biztos.
Bubu mikor legutobb csak en voltam veluk Baltimore-ban, meglatta hogy letezik olyan hogy setahajo, es azota konyorog, hogy hiszen o meg ilyennel nem is utazott, menjuuunk. Andras valahogy nem lelkesedett, igy megigertem neki, hogy en elviszem oket. Ma ugy jott ossze, hogy Bogyo kilencig nem akart alukalni (normalisan valamikor 8 es 9 kozt alszik eloszor, aztan 1 korul ujra), igy pont volt ido mindent bepakolni es usgyi. Ilyen napon mint a mai az is osszejott, hogy meg a belvarosban sem tevedtem el, hanem egybol a leheto legjobb helyen talaltam egy parkolohelyet, amihez semmi egyeb nem kellett, mint apropenz. Erre pont a szomszedban talalunk egy kavezot, ahol szivesen valtottak is nekunk egy kis penzt, sot, a kave is jo volt, es a WC-re is be lehetett tolni a babakocsit. Hat mi kell meg, kerdem en?
Utana egybol megneztuk a dokkoknal, hogy mikor indul a hajo, es kiderult, hogy 11-kor. Igaz Bubunak is kellett jegy, ellenben a csajszi nagyon kedves volt, es meg azt is tudta, hogy a babakocsi is fel fog ferni. Na nem a hajo volt a szuk keresztmetszet, az eleg nagy volt, hanem a kis hidacska amin felleptunk ra. De ugye ebben sem volt semmi hiba, cukkosan ugyan, de felmentunk. Na azt az extazist, hat hihetetlen. Vegulis ha en mentem volna magamban, lehet nem lettem volna ennyire lenyugozve, vegulis csak egy kis kort mentunk az obolben, megneztuk a tenngeresz akademia epuleteit a viz felol, meg messzirol az obol felett ativelo hatalmas hidat, a Baybridge-t, de gyerekszemmel minden mas. Bubuka egesz komolyan magan kivul volt, mert lattunk vitorlasokat, egy csomo yachtot, motorcsonakokat, sot az egyik hajot vontatta egy masik, kepzeljetek el. Aztan felmentunk a hajo emeletere is, es ott megneztuk a hatalmas kemenyeket (Bar Bubuka meg is jegyezte, hogy nahat, ezek nem fustolnek, es MIERT? - mert ez csak olyan, mintha gozhajo lenne, de igazabol nem), meg ahogy tajtekzik a viz a hajo mellett.
A hajokazas vegen setaltunk egyet a szep kis varoskaban, aztan piknikeztunk egy parkban, majd ujabb setaval visszakanyarodtunk fagyizni. Akkora hatalmas fagyit vettunk, hogy ebed mar nem is fert senkibe. Szegeny Bogyo lemaradt errol, mert epp aludt. Igy jaras... Ellenben arra mar felebredt, mikor bementunk a tengereszeti akademiara, es nagyon be is jott neki. Vegre egy hely ahol autok nem jarnak, igy kivehettem a babakocsibol. Mindent meg is nezett alaposan, a szokokuttol az agyukig.  A templomban mar nem engedtem szabadjara viszont, mert mar olyan sebesseggel tunik el, hogy felelmetes, es ahogy ismerem, nem telne ket percbe, hogy valami felbecsulhetetlen erteku ereklyevel a szajaban talaljuk, esetleg magara rantson egy csipketeritot aranyserlegestul, vagy valami hasonlo.

Bubunak is nagyon tetszett az egesz, mondta is hogy ha megno, ide akar jarni iskolaba meg hogy tengereszgyalogos lesz, mert azok a tengerben gyalogolnak. (Egyertelmu, nem?) Marha nehez volt elmagyarazni, hogy nem, nem a tengerben szoktak altalaban menetelni szerencsetlenek, hanem tobbnyire a szarazfoldon, de ha megis a vizen lenne dolguk, altalaban van hajojuk is. De akkor miert igy hivjak oket? Jo kerdes. Valasz, valaki?

0 comments: