.

Wednesday, December 1, 2010

megint rohanok

...de azert irok mar par sort, dokumentalasilag, hogy meg elunk. Tegnap volt Andras nevnapja, hat eleg furara sikeredett. Az ajandekat (mint ujabban mindent) az Amazonrol rendeltem, es mivel egy hettel elobb megjott, igy persze kikonyorogte, hogy megnezze, mi az. Egy atlaszt kapott, ezt ni:

A kis auditor, rogton fel is fedezett benne ket hibat: a magyar valasztasokat ugyanis oxfordek szerint a Fidezs nyerte meg, Oban Viktor vezetesevel. Na ennyit a tevedhetetlen konyvekrol ugy altalaban. Azert szep konyv, tetszett is neki.

En azota megirtam az osszes nyaladzos esszet, volt itt kerem motivacios level, tanitasi filozofia es kutatasi tematerv, ami belefer. Nehez szules volt mind, egyreszt, mert utalok ilyeneket irni, masreszt meg ahany tanart kerdeztem, annyifele valaszt kaptam arra, hogy minek is kene benne lenni, es milyen reszletesseggel, milyen stilusban. Vegul aztan lett, amilyen lett, en biza bekuldtem hetfon ahogy volt. Hatalmas remenyeim nincsenek, de egy egesz kicsi azert van.

No de ha mar konyveket emlegettunk; van egy (eredetileg gyerekeknek szolo) trilogia, amit tegnap olvastam ki, es tetszett, szoval kirakom ide is.
   
Kicsit 1984, csak persze teljesen mas. :)

Kozben szot kell ejtsek Tutyarol is, aki szegeny igen ramaty allapotban van. Olyan szaga van szegenynek, mint aki elve rohad, rettenetes sovany, pedig ketto helyett eszik, es alig bir mar jarni is. Aggodom erte. Mivel mar ilyen oreg, kivetelezett helyzetben van, es meg mindig a szobaban lakik, igy aztan ha van valami maradek, altalaban o kapja. Es kepzeljetek, tegnap a panirozas utan maradt flevert tojast ette meg par falat kenyerrel es hallal, es ettol elvezdett verezni a szaja. :-o Nem tudtuk kinezni, honnan jon a ver, hogy a nyelvere harapott ra a nagy igyekezetben, vagy van valami sebe, de eleg ijeszto volt. Aztan elallt. Szombaton viszem Cilikevel egyutt oltasra, remelem mond majd valamit az allatorvos. Bar mi a fenet mondhatna, egyszeruen oreg szegeny, a vak is latja. De szornyu igy latni szegenyt. Mar az is felmerult, hogy rovidesen el kell altatni, de talan ha valami bikaeros fajdalomcsillapitot kapna, akkor elhetne meg egy kicsit. Sajnalom nagyon. Ez az egy, amit utalok a kutyatartasban, hogy ilyen rovid ideig elnek, es az ember vegig kell nezze, ahogy egy erosen szivehez nott allat egyre jobban halvanyul.
Kalmanrol sincs semmi hir.

0 comments: