.

Sunday, December 12, 2010

Isten veled, Kiskutya!

Szegeny Kutyavirag, mikor mar teljesen azt hittuk, hogy csak jatszotta a beteget, hogy kicsit foglalkozzunk vele, szep csendben meghalt. Ma meg vidaman evett, ivott, kiment a szokasos tempojaban a tobbiekhez az udvarra, vissza is jott, aztan lent a teveszobaban pihent. Mint kesobb kiderult, orokre elaludt ott, es eszre se vettuk csak este, mikor ki akartuk engedni pisilni. Ugy latszik, meg ebben is jokutya akart lenni, nem kell ot allatorvoshoz vinni, gondolta. Itthon akart o lenni velunk, nem egy hideg rendeloben. Egy parnan fekudt, ugy latszott, mintha almaban ment volna el. Remelem nem szenvedett semmit. Most a kertben van elasva egy viragagyas alatt, majd tavasszal ultetunk neki gyonyoruszep viragokat. O igazan a legjobbat erdemli csak, nala jobb kutya nem jart a Foldon.
Remelem mar az orok vadaszmezokon jar, szabadon es fajdalom nelkul, mint fiatal koraban, szaglaszhatja ismet egy masik vilag erdeiben a vadakat. Talan mar talalkozott is Yodaval, es ki tudja, Kalmannal is. Rola sincs azota se hir. Nincs tobbe magyar allatunk.
Azon gondolkodtam mikozban Andras a sirt asta, hogy ki mindenkit koszonthet mar a nevunkben Kiskutya odaat. Hat eloszoris Nagymamat, Nagytatat, aztan Aronkat, Apat, Akost... Igazan kezd szinte tobb csaladtag mar ott lenni, mint itt. Regebb a Halottak Napja csak a temetoben ego gyertyak miatt jelentett valamit. De reg is volt. Most egyre tobb embert es negylabut jelent, akit barmikor szivesen megolelnek.

Eg veled, rohanj szabadon, Kiskutya!

2 comments:

Blacktulip said...

lehet, hogy hülyén hangzik, de olyan szép volt a halála, mint az élete. mindene megvolt, amit csak kívánhatott, rohanhatott erdőben, úszhatott, voltak két.és négylábú barátai...RIP Tatár.
Kálmán remélem karácsonyi meglepetésként megkerül, vagy jó helyen van.

Andrea said...

Koszi szepen, Agi! :) En is remleem, hogy meg lathatom elve Kalmant. Iszonyat szar alaknak erzem magam, hogy csak igy elhagytuk, pedig ha Kiskutya volt a legjobb eb, akkor Kalman a csucs-macska. Meg se erdemlem en ezeket. :(