.

Wednesday, December 29, 2010

Allatkert telen

Ma olyan szep ido volt, gondoltuk, elmegyunk megnezzuk, mit csinalnak az elefantok telen?
Igen jol kifogtuk, pont sutott a nap es a szel se fujt nagyon, hat mindannyian kielveztuk a setaloidot. Bubuka olyan faradhatatlanul rohangalt, hogy csuda. Foleg az elefant-osvenyt elvezte, ahol a nyomokba lehetett lepni, hat az szenzacios volt, ahogy ott vegigtopogott. Mint kiderult, telen az elefantok leginkabb nem csinalnak semmit, azt is hattal, de azert a futas jo volt. Aztan vegigneztuk az emberszabasu majmokat (ami egy depresszios gorillabol es egy ugyancsak hattal ulo orangutanbol allt), majd a hullohazzal folytattuk, melegedes vegett. Azt mindannyian jobban elveztuk, lattunk sok-sok gyonyoru kigyot, iguanat, bekat, gyikokat. Vegul kinn meg megneztuk a majmok kifutojat, megkaptunk egy-egy forro sosperecet, es visszasetaltunk. Bubu mint kiderult, imad minden allat-szoborra felulni, es a szemuket vagy fuluket markolaszni, ugyhogy ezt se hagytuk ki, ha alkalom adotott.

Csinaltam meg par kepet a karacsonyi ajandekainkrol is, kulonos tekintettel a puzzle-ra, amin a kek hegycsucsok vannak; az biza 750 darabos, es Andras negy napig kinlodott vele, szoval nagyon buszkek vagyunk ra (en, hogy ilyen ajandekot talaltam ki, o meg, hogy nem fogott ki rajta). Azelott kiraktak am erzsivel az egesz Foldet is, 3 dimenzioban (ld. foldgomb), de ott csaltak, mert a darabok hatoldala szamozott volt. na bezzeg a hegyek hatan nem volt szam, hehe.
En ezt a kepen lathato keskeszletet kaptam Andrastol, nagyon jo kesek, mind nagyon eles; vegre nem kinlodas a csirke es zoldseg darabolasa sem. Hat meg a kenyervago kes, az szenzacios, szabalyosan a sajat sulyatol igy belemegy a kenyerbe.
Az utolso kepen meg a halott gepem merevlemezerol mentjuk ami mentheto: az egyik netes baratnem ferje javaslatara kiszedtuk a gepbol, hozzakotottuk az Andras gepere, es hutve, lassankent sikerult szinte mindent lementeni rola, alig veszett el valami. Zsuzsi, Fred, ezuton is koszonjuk a telefonos segitseget!
No lassan abba kell hagyjam, megyunk a costco-ba; elfogyott a pelenka, na meg az eletfontossagu kave. :-)

0 comments: