.

Wednesday, November 27, 2013

Kutyaelet

Nagy vilagfordulas van: visszakoltoztek a negylabuak a hazba. Miota Bubu olyan egy evkoruli volt, ki lettek ebrudalva (hehe), mert Tobias tobbszor megprobalta szetragni a hazat meg egyszer oldalba pisilte Andras karosszeket a teveszobaban. Utobbi remtette utan meg en se tudtam megvedeni, mennie kellet, mese nincs, ki az udvarra. Ott par het alatt megette az elso hazat, puha kutya aggyal egyutt, mig vegul kaptak mindketten egy-egy ragasbiztos eszkimo igluhoz hasonlito szuper hazikot. Azota csak a keritest ette meg parszor, a haz maradt. Igen am, de az utobbi honapokban az egyik nyugdijas szomszedunk, Mr. Schwartz, a szokasosnal is jobban unatkozhat, mert sokadjara jelentett mar fel, hogy ebeink ugatnak. (Ugye, ez rendkivuli esemeny, mert meg ilyet, hogy egy kutya ugasson?! Hat miert nem fejt inkabb keresztrejtvenyt az a lassu felfogasu allat). Egyszer mar volt ilyen, akkor csak telefonhivast kaptunk az allatrendeszettol,  de most -gondolom az x-dik panasz utan- el is jottek. Behivtam oket es elmondtam hogy eloszoris: valoban ugatnak, de az tulzas hogy allandoan. Ha elmegy elottunk valaki kutyaval, akkor tenyleg szolnak, de nem reggeltol estig megy a duma. A rendorbacsik is bologattak, hogy valoban, a joszagok parat vakkantottak rajuk, mikor jottek, es azota is csend van. Aztan megmutattam nekik az iglukat, a nemesacel eteto- es itato edenyeket, na meg a szetragott keritest, es eleg hamar levettek ok is, hogy nem azert vannak kinn a kutyak mert le vannak ejtve. Azert javasoltak, hogy valamit csinaljunk, mert ugye, megis. Mondtam, hogy ebben csak az a vicc hogy Schwartz bacsieknak szinten van egy nagy fekete kutyaja, aki pont ugyanugy ugat mikor kinn van, mint a mieink, amire a rendorok szorgosan bologattak, hogy igen, ez igy szokott lenni: altalaban kutyas az aki mas kutyassal igy szorakozik. (Ezt pl. nem gondoltam volna; azt hittem, csak mi vagyunk ilyen szerencsetlenek, hogy egy ilyen urget fogtunk pont ki).
Na summa summarum, elhataroztuk, hogy akkor legalabb ejszakara beengedjuk az ebeket; aztan egyszer az esti tevenezesnel is benn voltak, es meglepo mod jol viselkedtek, majd ez az ido egyre nott megint es mostmar csak napi 2 orat toltenek kinn, egeszsegugyi celbol, amugymeg benn nyomulnak. Mindenki nagyon boldog (talan Andrast kiveve), en nyilvan repkedek az oromtol, a fiuk meg plane. Bubuka aki meg egy eve is felve huzodott el, most boldogan megy es simogatja oket naponta szazszor. Bogyo, mondanom se kell, eddig se felt es most se, sot ha utban vannak, minden teketoriazas nelkul kuldi el oket; neha megpaskolja a fejuket, es helo.
No es ne feledkezzunk meg a foszereplokrol. Cilike kinezte maganak a tevevel szemben levo kanapet, azon alszik; Tobias meg Petra szobajaban van, teljesen egymasba szerelemesdtek. Lesz itt nagy siras-rivas ket het mulva mikor Petra hazamegy. Cilin nem lepodom meg hogy jol viseli magat, de az annal jobban megdobbento, hogy Tobias milyen normalis lett a kinn toltott evek alatt. Mikor bejon, fut egy-ket kort, aztan szepen elterul a padlon, es ennyi. Eddig meg semmit meg nem ragott, egy darab kajat el nem lopott, a gyerekekre kifejezetten vigyaz, mellettuk ra abszolut nem jellemzo ovatossaggal kozlekedik. Nagyon osszeszedte magat, remelem ezt a kivalo viselkedest tartani is fogja, es akkor vegre ismet visszater majd az elet a rendes kerekvagasba, en meg kerulgethetek megint egy csomo szoros allatot. :-)



0 comments: