.

Sunday, May 20, 2012

Nyugis vasarnap, valamint ertetlenkedes

...eddig legalabbis. Delelott elvltunk, a nagyszulokkel beszeltunk, aztan del korul elmentunk egyet kirandulni a szokasos parkunkba (Blackhill). Gyonyoru viragokkal tele a videk, mindenhol nyilik a golyahir, s a lonc illata tolti be a tavaszi erdot. Mindket kissrac nagyon elvezte, sot Bogyo az ut veget a nyakamban tette meg, eleteben eloszor. Ebed utan mindenki kidolt, igy volt idom kepeket rendezgetni es feltolteni.


Kozben el kell meseljem Bubu legujabb sztorijat. Kinn jatszottak az udvaron Aaronnal, es latom mikor bejon, hogy bepisilt. Mondom, Bubuka, ez meg hogy tortent?? Erre elkezdi mondani, hogy kepzeld el, Anya, jatszottunk es en bicikliztem, es Aaron meg rollerezett, es kiborult a cica edenye es szetgurultak a morzsak, (en mar ekkor teljesen feladtam, hogy itt meg pisilesrol lesz szo) ...es en eloszor veletlenul atmentem rajta, es tok nagyot doccentunk! es utana megint atmentem rajta, es akkorat huppantam, hogy csak na!! ... es ekkor bepisiltem.
Na en ezen akkorat rohogtem, hogy a konnyem is kicsordult. :-))) Nagy dumagep ez, az tuti.

De ha mar igy hagynak ezek irogatni, elmeselem milyen gaz a helyzet szegeny szomszed sraccal. Naszoval vele az van, hogy van ket szep es ugyes novere, meg kel szuloje akik ugy tunik nagyon elfoglaltak. Szegeny Aaronnal nemigen torodik senki a jelek szerint, csak ugy elvan es unja magat egesz nap. Iskolaba mar masfel honapja nem jar, merthogy "bullyzzak". (Nem tudom mi erre a rendes magyar kifejezes, szoval bantjak allitolag). Na rakerdeztem, mit is jelent ez, erre elmondta, hogy o nagyon erzekeny ara ha megerintik, es kepzeljem el hogy van egy gyerek aki annak ellenere hogy mondta neki, hogy ne, de megis tobbszor adott neki egy sapkat a focimeccs alatt! (tudjatok, ez a hatulrol simitva odasuhintas a fejtetore). Na en erre vartam hogy oke, es meg mi? Hat, hogy neha gunyneveken szolitjak. ...Jo? Hat ennyi. Na ezert a szulok kivettek a sulibol, mert ez akkora stresszt okozott a gyereknek, hogy ettol mindenfele belbantalmai lettek, IBS-t diagnosztizaltak nala, meg minden. Ettol. Ja es a szulok most perelni akarjak az iskolat. Komoly.
Az eszem megall, de tenyleg. Hat nem tudom, ez nem a normalis iskolai elet resze mar manapsag? Gondoljak a szulok, hogy majd az eletben ennyivel megussza? Szerencses, ha igen...Hat, mas kultura ez, hiaba. Minden esetre le vagyok dobenve, hogy ilyen semmisegbol ekkora cirkusz lehet itt.

Mondjuk el tudom kepzelni, hogy nevelhettek, mert jott ugye velunk parszor a srac mar kirandulgatni (mindig velunk log ujabban, majd errol is irok); naszoval Bubu ment, ment, es egyszer elnyalt az erdoben. En csak odapillantottam, hogy minden oke, keljen fel es menjunk, de Aaron rogton odafutott, hogy jaj szegenykem, megutotted magad?? Mondom ne aggodjon, ha fajna neki, mar orditana, csak megbotlott, es megyunk tovabb. De nem, meg kellett allni es tobbszor rakerdezni, hogy de ugye nincs semmi baja? Vaaaa. Hat igen. Alapvetoen nekem eleg mas elkepzeleseim vannak ilyen dolgokban. Spartai anya, meg minden, de en tenyleg ugy gondolom, hogy teljesen lehetetlen mindentol megvedeni a gyerkocot, es inkabb azt kell megtanitani neki, hogy o maga hogyan allhat talpra. Ettol a tutujgatastol szerintem csak elveszti az onbizalmat.
(Arrol mondjuk ne is beszeljunk, hogy ha valamelyik gyerek TENYLEG bantana az enyeimet, akkor viszont en tuti nem perelnek, hanem szemtol szembe elbeszelgetnek vele, hogy ez nem oke, es azonnal abbahagyja...de rogton).
Amugy Aaron egy iszonyat kedves srac am, es semmi baj amugy nincs vele, csak mintha hianyozna belole az egeszseges onvedelem?? Nem tudom. Minden esetre szeret velunk lenni, es par napja mindig itt van, miota felfedezte, hogy mi ritkan ulunk itthon. Miert, miert nem, de minden esetre kiderult, hogy meg sose jart egy csomo helyen ahova mi kb. hetente elmegyunk. De ilyen helyekre, mint a nagyjatszoter, meg a pillangoskert, meg a medves to. Ezen is neztem egyet, mert ezek mind max. husz percnyire vannak; fel nem foghatom, hogy miert nem vittek el soha ezt a szegeny kolkot. Itt punnyad egyedul; a noverei iskolaban, a szulei hol massal vannak elfoglalva, hol dolgoznak; miota suliba se jar, azota a baratai is elmaradoztak. Mekkora szivas mar, nem?
No nekunk persze jo, Bubuka imad vele jatszani, es nekem is direkt jo ha itt van, mert nagyon edin elvan vele, es ha megyunk valahova, elszorakoztatja oket mar a kocsiban is, tanul tole Bubu angolul, stb stb. Csak megis, ennek a 11 eves gyereknek valoszinu nem ez kene legyen a habostorta.

4 comments:

Unknown said...

Beszélgettél már a szüleivel erről? Vajon milyen képet fest rólatok? és a szülei mit gondolnak ennek fényében Rólatok? Nem mindig a hálát kapod egy ilyen helyzetben. Rávilágítasz arra, hogy ők milyen sivárak valójában a gyerekükkel, ez frusztrációt okozhat az anyjában, aki az érzéseit ellened fordíthatja. Nehogy a végén Te legyél igazságtalanul a hunyó, az ő hanyagságuk miatt....

Andrea said...

Hogy mi? Nem ertem, miert mondod ezt, miben lennek en hunyo? En soha semmi rosszat nem mondok a szuleirol, vagy senkirol, csak magamban dohogok, hogy szegeny kolok. Mi rosszat mondhatna? Es megis mit mondjak en a szuleinek, konkretan? Hogy te joszagu malnabokor, szegeny gyerek, sose viszitek sehova? Vagy ne engedjem be, ha jatszani akar Bubuval?
Ez honnan jott ez az aggodalom?

Blacktulip said...

Na, ez érdekes kérdés, szerintem félreérted, Andi, úgy értette PVA hogy Aaron lehet,hogy fellázad otthon, eddig elvolt mint az iszap de aztán elkezdi mondani, hogy ti milyen sok helyre viszitek a gyerekeiteket és hogy a szülei miért nem...
Másik dolog, ami eszembe jutott az az, hogy ha egy kis csúfolódásért beperlik a sulit, nehogy ez legyen ha mittudomén megbotlik az erdőben és megsérül a lába Aaronnak. Vagy az orvosi költségek nyakadba varrása...nem akarok negatívkodni igazán, csak szeretném, ha ez minden ízében jól sülne el nektek is, mert irtó rendesen vagytok, hogy viszitek ezt a fiút magatokkal.

Andrea said...

jahogy ugy, ertem. Igen, lehet h rajon h ez a jo es esetleg szol...es valoban lehet hogy az elso karcolasnal oda a hazunk. No de akkor mit csinaljak?? olyan igazsagtalan lenne hogy ezt is a gyerek szivja meg. :-((