.

Friday, March 9, 2012

Utolso nap az elso korbol

Alakulunk, ha igaz estere mar be is fejeznek mindent, csak a padlo lesz mar hatra. Majd teszek fel kepeket is Minden esetre rajottem, hogy ha az ember igy osszekapja a hazat, akkor hirtelen egy csomo regi megszokott dolog bantoan idetlenul kezd hatni. Pl. eddig eszembe se jutott hogy a folyekony szappan ne lenne oke ugy ahogy van a flakonjaban, de most hogy minden ilyen csilli-villi-vadiuj, elgondolkodtam. Aztan elbattyogtam a boltba es beszereztem nehany ilyen ujratoltheto pumpas uveget, meg vegre vettem a lenti furdobe polcot, meg szonyeget es torolkozot amik szinben passzolnak.

Na az se regota van, hogy ez egyaltalan felmerul. Azt kell hogy mondjam meg mindig bennem van egy csomoszor, hogy miert is dobunk ki egy csomo tokeletesen mukodo dolgot, csak mert nem divatos? Az uj cuccok mind szepek es jok, de tulkepp meglettunk volna anelkul is, es utalok funkcionalis darabokat csak ugy a szemettelepre vitetni. Mindig elgondolom, hogy basszus meg nekunk is jo volt ez egy honapja, ki tudja mas nem venne-e hasznat... De igy mar nem fogja az biztos.

Kozben tul kellett tegyem magam nemcsak ezen, de a kronikus kinomon is, hogy nem szeretek masoknak utasitasokat osztogatni (most gondolom Andras es aki a laborban latott dolgozni, az rohogogorcsot kap, mert ott bezzeg nincsenek ilyen fenntartasaim, khm). Naszoval mikor a sracokrol van szo akik itt dolgoznak a hazon, eleinte szabalyosan felmenekultem a szobamba, nehogy ugy erezzek nezem oket vagy ilyesmi. Aztan mikor kerni kellett hogy meg itt igazitsak ki, meg oda meg egy polcot tegyenek fel meg ilyenek, extra hulyen reztem magam, dehat mindenbe belejon az ember mint kiskutya az ugatasba. Aztan kiderult, tok szivesen megcsinalnak mindent, mert ahogy mondtak, nagyon orultek a mindennap frissen neki fozott kavenak, ebedre szendvicsnek meg minden.
Pedig ezen is kinlodtam, hogy most ez gaz-e felajanlani egy kis harapnivalot, de aztan arra jutottam, hogy ha en lennek a helyukben, biztos nagyon orulnek ha nem etlen-szomjan kene vegigkenjem a napot. Igy hogy egy hetig minden nap itt voltak, egesz osszebaratkoztunk, megbeszeltuk kinek hova jar a gyereke, hogy igen, az ovek se tudott angolul mielott suliba ment, meg minden. Mar Cilikeek se ugatjak meg oket ha jonnek. :-))

Hianyozni fognak, bar a felfordulasbol azert lassan eleg. Pedig a java csak most jon, mikor majd az osszes butort le-fol kell hurcolaszni, mert jonnek a padlot csinalni; ha igaz hetfon mar kezdenek is. Jo lenne tullenni azon is a jovo heten, mert a foiskolan epp tavaszi szunet van. Szep idot is mondanak, ha szelloztetni kell, akkor se fog nagyon kihulni a lakas.
No korbemegyek a fenykepezogeppel!

2 comments:

Blacktulip said...

Jo allapotban levo, de nem eladhato dolgokat meghirdethetsz a freecycle.com-on. Ami babacuccot nem tudok eladni, azt en is oda rakom fel, igy nem szemetelsz, mas tovabb hasznlaja, nalad meg nem foglal helyet. ;)

Andrea said...

No igen, csak az ilyen ingyen felajanlasokkal az a baj, hogy vagy erte jonnek, vagy se amikor mondjak; ha meg ujat veszel (mondjuk hutobol), akkor rogton szeretne az ember ha nem rohadna ott az udvaron utana a regi, mert en meg nem tudom moccantani... De valoban, kis (kezelheto meretu) dolgokkal mukodik a dolog. A mostani dolgok ilyenek voltak mint furdoszoba szekeny, huto, mosogato, toloajto meg hasonlok. Nagyon nem lehet az ilyesmit elol hagyni, mert pillanatok alatt ugy nez ki az udvar hogy az ubergaz.