.

Monday, March 26, 2012

Gellert feleves vizitje

A rovid lenyeg: humm-humm. Vagyis: semmi nagy gaz, de lehet hogy nem idealis a szituacio. Kb. pont a hataron van. Jelenleg 7360g es 65cm. Az, hogy nem egy kulonosebben magas gyerkoc, az nem ujdonsag, de legalabb ott tartja az elvarhato novekedest. Sulyban viszont igaz hogy hizik valamit, de egyre kevesebbet. Viszont igy ranezesre senki nem mondana hogy alulfejlett (khm, hurkak, ugye), meghat egy igazi mosolygos muttymurutty, es minden egyeb tekintetben viragzik. Igy egyelore abban maradtunk, hogy nem lesz meg verteszt liszterzekenysegre, hanem egy honap mulva visszaviszem megmeretni, aztan akkor eldontjuk hogy mi legyen.
Ez a doki azt ajanlota hogy tejet es glutent egyelore ne kapjon, de minden mast igen. Tehat tojast, mogyorovajat, halat, rakot, citrusfeleket, mindent ami eddig sokaig tiltolistan volt, az most mehet. Az a legujabb, hogy jobb ha kapnak, mert azok akik ezekkel sokkal kesobb talalkoztak, gyakrabban lesznek allergiasok 4-6 eves korukban. Na ezek nehezitik meg az ember eletet; Bubunal meg pont az ellenkezojet mondtak. De mindegy, ez van, csak leirom azoknak akiket erint es erdekel, hogy most epp ez a meno.
Ami erdekes viszont, hogy kerdeztem a hust, mert a specialista noci mondta hogy 9 honapos korig ne adjunk; hogy vajon miert? Es allitolag az az oka, hogy meg a nem-processzalt husokat is gyakran kezelik valami kazein-tartalmu trutyival (=tejfeherje), ami allergizalhat. Na erre varrjal gombot. Allitolag meg az a hus, amit rogton a farmrol vesz az ember, az se biztos hogy CSAK hus. Eszem megall. Komolyan ha a gyerek tenyleg mindenre allergias lesz, kenytelenek leszunk falura koltozni, mert lassan ott tartunk, hogy csak az a biztos amit az ember maga csinal elejetol a vegeig. Azert ez depressziv.
Minden esetre irok a specko dokineninek is, csak hogy o is kepben legyen.

Bubukanak is ma volt a harom eves viztje, vele minden a legnagyobb rendben van, ahogy ezt gondoltam is. 96 cm es 15 kilo. Olyan, de olyan buszke voltam ra. Kapott egy influenza oltast (allitolag az iden extra keson jott az influenza-szezon). Mondtam neki elotte, hogy ez most picit faj, olyan lesz mint egy mehecske csipes, es hogy nagyon buszke leszek ra ha nem sir. Es meg szeme se rebbent! Azzal volt elfoglalva hogy ugye milyen szep a majmos sebtapasza. :-D Csak matricanak hivta, gondolom mert azt lat eleget, sebtapaszt meg nem.

Ja, a dokibacsira varni kellett vagy negyed orat; hogy elussuk az idot, azalatt megtanultuk hogy:

Egyedem, begyedem, tengertanc, Hajdu sogor, mit kivansz? 
Nem kivanok egyebet, csak egy falat kenyeret.

Olyan egy ugyes, edi, eros gyerkoc, nagyon jo vele.

0 comments: