.

Wednesday, October 13, 2010

a hitrol

(gyorsan hozzateszem, hogy bevettem mar az altatomat, ami nelkul nem merek aludni, szoval ha semmi osszefugges nincs a sorok kozt, ez nem a veletlen muve.)
Tehat a hitemrol lesz most szo, ami nagy szo, mert ritkan beszelek rola, fokepp, mert hol ilyen, hol olyan, mint Pom-Pom. Meg annal is olyanabb; negyed mustarmagtol egigero tolgyfaig valtozik, pillanatrol pillanatra. De volt mar olyan is, hogy azt hittem, elvesztettem azt a toredek mustarmagot is, es elontott annak totalis bizonyossaga, hogy az eletben minden random: jo is, rossz is, ami szinten remek es logikus magyarazat arra az evezredes megfigyelesre, hogy az elet nem fair.
Ilyenkor rajovok, hogy szinte minden foldi szenvedes oka a szeretet, es megprobalok nem kotodni igy emberekhez, de sajnos ez is totalis kudarca van itelve, mert meg egy nyomorult piritost se jo egyedul megenni, de bezzeg ha a paroddal oszthatod meg, mindjart mas... Szoval ugy erzem, kotodeseinktol nem jo megszabadulni, sot, lehetetlen, meg ha szenvedeseink 99%-tol megszabadulhatnank is veluk. Mert ez a gyereket a furdovizzel effektus: oromeink es szenvedesunk szetvalaszthahatan elegyet alkotnak, amit mi eletnek nevezunk.
Azt ellenben nem tudom, minek neveznem, ha sikerulne senkitol es semmitol nem fuggni, sehova se tartozni, semmit se birtokolni, senkit es semmit se szeretni tehat. Eletnek biztos nem, ez lehet akor a halal? Erre minden esetre nem vagyom.
Sot, tokeletes boldogsagra se, tekintve, hogy eddigi tapasztalataim szerint valahol magaban rejtene a tokeletes boldogtalansagot.
Na de akkor miert akarok olyan megveszekedetten egy ujabb gyereket? Miert, valoban? Es -bevallom- a vizsgalati anyagok eredmenyetol fuggetlenul? Vajon ez hit, vagy csak makacssag? Vagy egyszeruen nem hiszem el, hogy egy halott, egy elo es egy halott sorbol most nem az elo jon.  Szerintem, az jon. Mondhatnam, hogy marhara remelem, de azt is, hogy hiszem. Azzal az elegge limitalt meretu mustarmag-hitemmel, nagyon-nagyon kapaszkodom bele. Es hogy akkor vegre boldogok lehetnenk - egy ujabb tokeletes boldogtalansagi kockazatot vallalva. Sot van egy olyan erzesem, a tet ennel is nagyobb, de hiaba, nem is provokalom azzal, hogy ragondoljak, hanem kizarolag a boldogsarga koncentralok, ami johetne. Tudva tudva, hogy aztan az jon, ami jon, vagy amit kuldenek, es nekunk igyis-ugyis at kell venni az egesz csomagot, ha elni akarunk.
(OK, asszem tobbet bedrogozva nem fogok blogolni, mar egesz szorakoztato volt percekig keresni nemelyik betut -neha hiaba)

0 comments: