.

Monday, October 18, 2010

Trivializalas

Ez egy eleg keseru hozzaszolas lesz, keretik nem szemelyes sertesnek venni, tajekoztatolag irom. Valamint terapias celbol, mert valakinek el kell mondjam.
Ma nem volt tul jo napom. Pedig jol kezdodott, meglatogattuk Bubuval Chriseket, az nagyon jol sikerult. Sutott zabpelyhes csokis sutit, amibol Bubu is es en is jol bezabaltunk, ittunk friss tejet a farmrol, szedtunk malnat a kertbol...
De aztan sajnos mikor Nyuszival beszeltunk, egyikunknek se volt tul jo kedve, es egymast se nagyon viditottuk fel, bar a vegen azert jobb lett.
Minden esetre megosztom a dolgot, kozerdekuleg. Ugyanis tisztara artatlanul hangzik am, es gondoltam hatha van meg odakinn a nagyvilagban valaki, akit nem vagnak szajon ezzel, mert a potencialis elkoveto olvassa ezt. Illetve ezeket, mert tobb, egyebkent igen joindulatu megjegyzesrol van szo. Joszandekbol elkovetve.
Kezdem a nyilvanvalobbal, es egyben gyakoribbal. Igy hangzik, hogy "Ezuttal Biztos Minden Rendben Lesz!"
Nagyon jo lenne, ha az illeto, aki errol biztositja a magamfajta szerencsetlent, egyben birna a mindenhatosag es jovobelatas kepessegeivel is, mert egyebkent eleg meresz ilyet allitani. Magyaran, ha atlag-halando vagy, probald kerulni ezt. Ugyse hiszi el senki, te se. Remelni lehet, de ez az allitas nem remenyt tukroz a hozzam hasonloknak, csak feleleveniti, hanyszor is hallottuk ezt; gyakran kozvetlenul azelott, hogy rankborult a haromajtos szekreny, vagy a vilagnak egy hasonloan mely nyomot hagyo darabja. Szoval mig ez a beszelo szajabol ugy indul(na), hogy "barcsak megigerhetnem, hogy ezuttal minden rendben lesz", de mire ideer, az elso resze lemarad, ettol aztan vagy hazugga, vagy hihetetlenul meressze valik, kimeneteltol fuggoen. Olyan erzes, mintha az eletem lenne a tet a rulett-asztalnal, es valaki biztatoan paskolgatna, hogy ne izguljak, miert ne jonne be az en szinem. Nekem az ilyen ugy jon le, mint egy vallon veregetes. Mintegy: Ugyan-ugyan kislanyom, hat miert nem hiszed el mar, hogy most bejon az atlag, a nagy szamok torvenye, satobbi, es meguszod?
Vajon miert nem hiszem el? tenyleg. Vajon.
Hat ugye egyreszt a tapasztalat, masreszt tul nagy a tet, hogy lazan vegyem, na.

Bevallom a masik nem igazan megjegyzes, mint inkabb egy hozzaallas. Az a lenyege, mint az elozonek, hogy az illeto vigasztalasi vagy biztatasi celbol mond valamit, ami nem biztos, hogy ugy van, de miert ne, jobban hangzik mint a valosag.
Egesz pontosan most az tortent (de van erre millio mas pelda, csak ez most friss), hogy anyosomek elmondtak az esetunket egy hires-neves orvos-doktornak Magyarorszagon, aki anelkul, hogy barmi tesztet, diagnozist, eredmenyt valaha latott volna Aronkarol vagy Akosrol, pusztan masodkezbol hallva, hogy mi tortent, azonnal ramondta, hogy Biztosan fuggetlen a ket eset egymastol, es emiatt igazan ne izgassuk magunkat. Namarmost, tudom en, hogy elsosorban vigaszt akart nyujtani. De. Szamomra egy ilyen allitas a semmire alapozva annyira elhitelteleniti az ilyen szemelyt, hogy hanyni tudnek. Honnan tudja, konyorgom? Mikor senki se tudja. Akos eredmenyei meg sem erkeztek. Aronei igen, a nagy semmivel, mint valasz. Namost, ketszer nulla az miota valami? Raadasul bejott neki amit mondott, anyosom is, anyam is remekul megnyugodtak, es mar hallom is a kovetkezo terhessegem alatt a vallonveregeto "Nemleszsemmibaj"-t. Merthogy XY Dr megmondta. Meg egyebkentis, miert lenne baj? Ugyanmar, Andikam, ne stresszelj, nem tesz jot a babanak.

Na ez a harmadik, amitol falnak megyek. Ne stresszeljek. Jo vicc. Te meg ne szuszogj, legyszives, no a szendioxid-kibocsatasod. Raadasul ezzel, hogy Nem Tesz Jot a Babanak, beleszovodik az is, hogy ha baj lesz, lehet en tehetek errol is, mert minek stresszelek annyit. Tudom, tudom, nem igy ertik, joszandekbol van.

Levego kifuj.

1 comments:

Blacktulip said...

Andi, szegény, sajnállak...sok ember csak ezekkel a sokszor át nem gondolt klisékkel tud vigasztalni, nem érzik át a valódi jelentésük súlyát. A doki a legdurvább, akármilyen leg-leg, ezzel a szakmai tekintélye megingott. Hogy lehet ebben távdiagnosztizálni?
Remélem, ahogy telik az idő, ezek a jószándékú beszólások elmaradnak.