.

Thursday, July 1, 2010

15. honap

A keddi orvosi latogatas eredmenye szerint jelenleg itt allunk:

12 kilo es 80cm a Bubber. Ezek az ertekek azt mutatjak, hogy az itteni hasonlo koru fiuk kb. 67%-nal nagyobb. Gyurunk a football osztondijra . :-))

A viselkedese es mozgasa koranak megfelelo, de bar mindent ert, beszelni egy mukkot se nagyon hajlando, marmint a mi nyelvunkon. Bubu-nyelven folyekonyan beszel, csak az a gond, hogy azt mi nem ertjuk. :-) A doki szerint is ez tok OK, bar azt mondta, hogy ha szeptember vegeig se mond 3 szot legalabb, akkor "early intervention"-re fog minket kuldeni. Mondtam neki, hogy az igen erdekes lesz, hacsak nem talalunk egy magyar beszed-terapeutat, tekintve, hogy ennek a gyereknek aztan beszelhetnek angolul. :-D
Bologatott is a doki, hogy hat igen. De azt mondja, nagyon nem aggodik amugyse ezen, mert az lenne igazan a baj, ha nem ertene amit mi mondunk; az, hogy o meg nem beszel, nem nagy problema, majd fog.
Hat mit mondjak, en se beszeltem koran.

Hogy a statisztikat folytassam, jelenleg felul 4, alul 4 fogunk van kinn, de latszik, hogy ket masik felso (szem)fog is ki fog hamarosan bujni.

Nagyon ugyesen leul, felall egyedul, mindig valamibe kapaszkodva. Jarni is igy szeret, ha legalabb egy ujjat foghat, pedig alig er mar hozza, de biztos ami biztos! Pakol mindent ki, be, rendszerez, visszarak dolgokat a helyukre (!), szoval bungyur viragzat.
Szeret olvasni, az egyik kedvenc konyve a kukacos konyv (The very hungry caterpillar, Eric Carle-tol). Azt keri mindig eloszor, es sokszor ujra elovesszuk. Multkor mikor ahhoz a reszhez ertunk, hogy "hamm, megeszi a szilvat!" o is be akarta kapni a konyvet, mutatta, hogy hamm. :-)
Van egy allat, amit mindig mutat a konyveiben, a tehen; annak mondja is, hogy muuuuu. :-D Igaz van itthon kutya, macska, de azokat nem kulonosebben favorizalja ha rajzolva vannak. Kacsa (hap-hap) es tehen, azok a kedvencek.

Amugy mindent mutogat, hogy mit szeretne, es kivaloan megerteti am magat szavak nelkul is. Ha megse tudnank kitalalni a kivansagat, no akkor van hiszti. Vagy ha olyat ker, amit megse lehet megengedni; juj! Csapkod mindent, leseperi a dolgokat az asztalrol es visiiit!

Altalaban este 7 korul alszik el, es reggel 6 korul kap egy pohar tejet; utana meg hetig-fel nyolcig alszik.
Napkozben ketszer szokott meg aludni, egyszer felkeles utan 2 oraval (9 korul) egy jo orat, aztan valamikor delutan meg egy-masfelet.

Eszik az egvilagon mindent, kiveve a mu-kajakat; azokat latvanyosan loki ki a szajabol. Bar az elmult napokban volt egy fazis, mikor minden darabost is kilokott, puresitettunk ismet mindent mint 6 honapos koraban, de ugy latom most ezt abbahagyta hala a Joistennek. Semmit nem tiltunk neki, evett mar mogyorokremet, mezet, tehentejet, kenyeret, sot tegnap Gabinal langost is, fokhagymas-tejfolosen, a mazlista!! Semmire nem allergias eddig. Szereti az osszes zoldseget, gyumolcsot, de a kedvenc eddig a paprika, eper es a gorogdinnye. Na nem mintha egy jo cseresznyet visszautasita, ugye.
Egyedul eszik, iszik, de azert meg joval hatekonyabb, ha en adom neki a kajat; o inkabb eljatszik vele, aztan jo ha a negyede a szajaban kot ki.

Nagyon szereti a vizet, mar egyre batrabb a medenceben is; eleinte teljesen atolelve szerette csak, mostmar viszont azt szeretne, ha csak a honaljat fognam, hogy kezevel-labaval tudjon kapalozni. :-) Kiserletezik azzal is, hogy beleteszi az arcat a vizbe, aztan pruszkol es rohog. Szoval szaz szemmel kell ra figyelni.

Nagy kedvenc a csuszda! Minden seta alkalmaval mostmar el kell menni a jatszoterre is, es az osszes csuszdat kiprobalni. Tegnap es ma uj jatekot fedeztunk fel, egy maszo alagutat, hat hogy orult mikor sikerult atmasznia rajta! (odamentem a masik vegere). Nem volt konnyu, mert ugye az alja is homoru, es meg emelkedik is felutig, szoval kuzdott rendesen, es tobbszor visszacsuszott, de annal boldogabb volt a sikertol.

3 comments:

Blacktulip said...

Meghogy TE keson beszeltel...haha. :D

Mira sem mond meg sokat, csak hogy KAA (auto) meg anya.

Irigykedem, mennyit alszik Bubber...

Andrea said...

tenyleg keson beszeltem! ket eves voltam mikor elkezdte, igaz akkor rogton egesz mondatokban, ilyen kifejezesekkel, mint "micsoda fellegek!". Persze anyamek doltek a rohogestol. :-D De elsietni nem siettem.
Hat igen Bubber aludni azt tud. Lehet Mira is nagyobbakat szunyal majd ennyi program utan? lattam a babakocsiban kidolt.

Tee said...

Te Andi, ha a gyerok mondja mar hogy hap-hap meg hamm meg muuuu, akkor csak beszel:) Ez mar 3 szo, amit osszeszamoltam! Amugy Gracie sem beszelt meg ennyi idosen, csak ilyeneket kb., most meg be nem all a szaja:D