.

Tuesday, July 27, 2010

Aramszunet

...de nem kicsit! Vasarnap delutan volt egy nagyobb vihar, ami alatt kiment az aram. No sebaj, gondoltuk, par perc es visszajon. Hat azota se jott vissza. Az elso becsles az volt, hogy tan kedden (azaz ma) delre megadjak, de az ujabb hirek szerint erre csutortokig sincs kilatas. Komolyan, tiszta harmadik vilag!
Ugyhogy hosszas vivodas utan tegnap ugy dontottunk, veszunk egy generatort. Persze sehol egy szal se. Ma hajnalra igertek az egyik Home depot-ban, hogy talan kapnak uj szallitmanyt. Addigis telepakoltuk a hutot es a melyhutot a Seven Elevenbol az utolso pillanatban zsakmanyolt jeges zsakokkal. Remek ejjeli program azokat ujrapakolni, a vizet feltorloni a huto korul, kidobni ami mar nem mentheto...
Tegnap peldaul hurka-mentesi akcio folyt, volt ugyanis a melyhutoben valami irdatan mennysegu belole, ami veszesen kezdett kiolvadni. Nosza, Andras begyujtotta a grillt es uccu neki, aki amit bir, tomtuk a hurkat! Miota nincs ugye aram, sutni-fozni se tudunk, szoval maradt a szenes grillezes.
A vizmelegito se megy, mert ugyan az olajat hasznalna, de elektromos szikra gyujtja be; illetve most nem gyujtja. Igy aztan Bubuka a gumimedenceben mosakszik az udvaron, mi meg hidegvizben a furdonkben (es sotetben, vagy gyertyafenyben, nagyon romantisch).
Hat igy elnek a nem teljesen onkentes derwoodi amishok.
Mindenkin jelentkeznek a technika-elvonasi tunetek; se laptop, se internet, se mobil, minden kipurcant. Estenkent kenytelenek voltunk az udvaron gyertyafenyben beszelgetni es a holdat csodalni. Hat meg ilyet!

No de az otthoni kempingezesbol is egyszer elege lesz az embernek, meg a jeges zsakok se tartanak orokke, szoval ma hajnalok hajnalan Andras es Uli megverekedtek a tomeggel a legnagyobb generatorert a boltban, es gyoztek. Nagy buszken hazahoztak a zsakmanyt, vettek benzint, kisilabizaltak az igen szukszavu kezikonyvekcsekbol, hogy mit kell csinalni, es Voila! Lett aram. Igaz, csak ott mukodik a dolog, amihez vezetekkel oda tudjuk csatlakoztatni, mert a haz fohalozatahoz nem tudjuk hozzakotni. No de igy is lett legalabb tiszta ruha, mert a mosogepet el tudtuk vegre inditani (igaz szaradni mar a medence keritesen fognak a dolgok, mert a szaritogepnek 240V kell). Lett a modemben is aram, igy jottunk ra, hogy internet ellenben nincs. A szolgaltatot felhivva meghallgathattuk a boldogito szepuzenetet, miszerint oket is hazavagta a vihar, de ne csuggedjunk, dolgoznak rajta! Na..zmeg.

Ekkor ugy dontottem, hogy nekem ebbol eleg volt, es eljottem dolgozni. :)

3 comments:

Unknown said...

Elolvastam! Tanulságos. Mivel mi is családi házban élünk, megfontolandó az a generátor. Tavaly mi is megspóroltuk. Nálunk per pillanat víz nincs, azaz nem is per pillanat, hanem tegnap este 8 óta, azaz, több, mint 16 órája. Kezdem unni...

Blacktulip said...

1 napot sem bírnék amishkodni, riszpekt...mi az, hogy napokig nem képesek megszerelni???

Andrea said...

hat ez az!! mi is tok ki voltunk akadva; mi ez, Bangladesh? Meh, na mindegy, legalabb rajon az ember hogy tenyleg fel kell keszulni az ilyen veszhelyzetekre, mert kisgyerekkel mar nem olyan vicces a dolog, mint reg.
Aniko hogy-hogy nincs vizetek? epp azt dumaltuk, hogy aram nelkul is szivas, de aztan viz nelkul lenne csak igazan szar.