.

Tuesday, January 15, 2013

Air and space cowboyok (es Girl)

Tegnap este Chrissel leultunk es egy kajaldaban atbeszeltuk, mi legyek ha nagy leszek. Ugyanis mostanaban elgondolkodtam, hogy bar kivalo dolog kutatni es tanitani, de ahhoz kepest hogy mennyire nem nyolc oras munka egyik se, azert marha kimeritoek, es nem keres az ember igazan penzt megse. Most arrol ne is beszeljunk, hogy raadasul munka sincs. Szoval, arra jutottunk Andrassal, hogy vissza az iskolapadba, es ideje valami olyat tanulni ezuttal, ami max ket ev, es utana meg lehet belole elni ugy, hogy az ember leteszi a munka vegeztevel a tollat es hazajon. Slussz. Igy jott szoba az ultrahangos es a nover szakma. Mindketto ilyen, ugyhogy utananeztem es ugy nez ki, van ra lehetoseg pont azon a foiskolan ezt megtanulni ahol amugyis tanitok (vagyis kozel van). Chris ugye CNM, azaz kepesitett szulesz nover, szoval tegnap jol kikerdeztem milyen is noverkedni, mik az elonyei, hatranyai. Azt mondta, nagyon jo dolog, bar eleg stresszes is, mert mindenhol vannak irritalo emberek. Na mondjuk ezzel ujat nem mondott, azok tenyleg mindenhol vannak. Hat meglatjuk; egyelore ott tart a dolog, hogy egy ujabb szervezettel felul kell vizsgaltassam az osszes eddigi diplomat, erettsegitol a doktoriig, aztan ha ez megvan, probalok majd jelentkezni novernek is, UH-ra is, es meglatjuk, hatha felvesznek valahova. Mondjuk van egypar ilyen enyhen vicces dolog meg hatra, mint pl TOEFL, egy angol nyelvvizsga (mert igaz hogy en mar tobb eve tanitok itt, de ugy latszik ahhoz nem kell ugy tudni, mintha diak akarnek lenni). :-D Ja es egy "keszen allsz-e a fosikolara?" vizsga is kell, megintcsak annak ellenere hogy tanitani engedtek enelkul. Nem mondom, hogy ertem a logikajat, de evvan.
Remelem par otthoni oramat elismerik, akkor hamarabb raterhetnenk majd a valoban erdekes targyakra.
Vicces lenne amugy ujra beulni es biologiat hallgatni. :-))

Ma pedig felkerekedtunk, es ezuttal Chris gyerkoceivel egyutt elmentunk a nagyrepuloterre (a.k.a., Udvar-Hazy Air and Space Museum). Most eloszor volt ugy hogy mar a kicsik is a sajat labukon mentek; mit mentek? rohantak! Annyira edik voltak egyutt hogy az nem igaz. Tulkepp kifejezetten jo volt hogy ennyi gyerkoc volt, nagyon jol elszorakoztattak egymast. Volt ott egy fotos is, aki zold hatter elott lefotozta oket, aztan nezzetek milyen vagany kepet csinalt belole.

Tisztara, mintha most tertek volna vissza valami igen fontos urbeli kuldetesbol, es az ujsagiroknak pozolnanak kimerulten, nem? Pedig csak a fel-ala futkosastol vannak igy kinyulva. :))



0 comments: