.

Thursday, October 4, 2012

Sutotokok minden mennyisegben

Ma ahogy a gyerkocok felebredtek delutan, elnyomultunk sutotok-vadaszatra. Bubu mar tok lelkes volt  farm emlitesetol is, aztan ott annyi tokot valogattunk ossze, hogy teleraktunk egy jokora talicskat. Meg szerencse hogy gyozott a (majdnem) jozan esz, es csak a felet vettuk meg vegul, mert is is meglepodtem, mennyi lett a vegen. Az a nagy piros tok pl. onmagaban 50 font volt! Ez 22 es fel kilo, szoval nemhiaba szuszogtam. :-))
Bubu sorba allitotta a kisebbeket, Bogyo nezte a tok-hoembert, aztan foleg Nyuszin logott es onnan nezte a vilagot. Jot mokaztunk, az fix; igaz aztan majd' meggebedtem azokat a franya sutotokoket bepakolni a csomagtartoba. Aztan a boltban le kellett meretni a tokoket, szoval ujra egyenkent becipeltuk oket a merleghez, majd vissza a kocsiba; nem rossz edzes, en mondom! Ott derult ki, hogy sikerult kozel 70 kilo tokot szedni, szoval nekem senki nem mondhatja ezek utan, hogy toketlen csalad lennenk. Persze ha ott vagyunk, muszaj venni nehany helyi zoldseget, ugyhogy bespajzoltunk lila heju krumplibol, almabol, es persze a hazi karamellat se hagytuk ki (nana').
Itthon rogton nekialltunk (-tam) tokot faragni, mig Nyul vacsorat fozott, es harmat sikerult is befejezni, hogy sotetedesre meg lehessen bennuk gyujtani a gyertyat. Hat erdemes volt, mert Bubu szabalyos extazisba esett a latvanytol; fel-ala ugralt es odahajolt megnezni megegyszer, es megegyszer. Olyan edi volt, meg kell zabalni! Neki tenyleg erdemes ilyesmiket alkotni, nagyon ertekeli. Ott lelkendezett es azt kiabalta hogy bravo, anya, milyen ugyesen megcsinaltad! :-D En meg alig birtam egyenesen tartani a fenykepezogepet a rohogestol. :))

0 comments: