.

Sunday, March 27, 2011

Mostmar igazan ketto

evesek vagyunk, keremszepen. Es mivel biztos mindenki majd' meghal, hogy tudja az osszes ilyenkor szokasos parametert, hat leirom.
Szoval 91cm magasak vagyunk (75%) es 13,5 kiloval epp atlagos sulyunk van (50%).
A jatszoteren ugyan egyszer-ketszer megmasszuk a kicsiknek valo csuszdat es maszokat, de aztan megyunk is a nagyokhoz: nem is csuszda az, ami legalabb nincs ket meter magasan, de jobb, ha harom.
Lehetoleg legyen meredek, vagy ha nem, akkor minimum spiral alaku. Egyfelet nem birunk: a zart cso alakuakat, az para, ha olyat latunk visszafordulunk.
Namarmost ez a tenyerbemaszo tobbes szam elso szemely csak felig vicc, mert biza en is maszok vele sokszor, mivel valoban imadja a veszelyt, a magassagot, kihivast, de azert meg szerintem nem eleg biztos a laban. Igy aztan megyunk egyutt, maszok en is utana mindehova, neha a beszorulas igen valos veszelyevel, es rohogok nagyokat magamon, hogy de konnyunek nezett ez ki lentrol. Valamint, hogy mi a rossebnek vettem megint klumpat sportcipo helyett, es mikor torom ki egyszer tenyleg a bokam.

Ezenkivul rettento edi dolgokat mond; gyakorlatilag mindent. Persze valamifele Bubu-jellegu tajszolassal, peldaul a nagy az neki Naaaaaagy! es a kicsi az ticsi, meg hasonlok. Mai poen az volt, hogy megtanulta mondani a placebot. Ui. van neki vitaminos gumimacija, amibol minden nap kettot kaphat, de persze tizet szeretne; igy aztan vettunk placebo gumimacit, ohne vitamin, hogy ne adagoljuk tul a gyereket. A vicc az, hogy ma mar egybol placebot kert, de igy.

Aludni kivaloan alszik, nappal egyszer ket orat, ejjel 12-t este nyolc es reggel 8 kozt kb. Igaz, ejjel meg a mai napig bevag egy uveg tejet. Ez allando nezetelteres targya nalunk, en ellene vagyok, mert semmi szukseg ra es fogszuvasodashoz vezethet, de az apja (es Nyuszi) nem birjak hallgatni ha a gyerek sir, igy aztan ebben feladtam az elveimet, Bubu meg tejezik boszen.

Enni tovabbra is mindent eszik, nem is keveset, de annyit rohangal, hogy ezzel egyutt vekonyodik. Mar kifejezett kisfiu formaja van, eltunk rola a babahaj es inkabb meg izmos. Mikor furdik, latszanak a bicepszei, komolyan. Jelentem, a Nivea-reklam hatso meg mindig megvan.

Nagyon igenyli a szabad levegot; minden delelott es delutan is kint kell legyen minimum egy orat, de jobb ha 2x2-t, kulonben szetszedi a hazat es nyugos lesz. Kinn imadja a viragokat, szagolgatja is, melyre hajolva, sot az allatkait is viszi magaval, es azok is megszagoljak. De nem am akarhogy, hanem Bubu beallitja oket orral elore, nehogy a hatsofelukkel kelljen erezni a viragillatot.
Van egy csomo pluss-allata, es nev szerint mondja is oket, hogy Tatu, Beka, Susu, Torpe; eteti is oket, es ha sirnak, mert pl. ledobta oket a csuszdan es megijedtek, akkor odabujva vigasztalja oket.

Szeret meg kockazni is, de ha elfarad, ez mindig dobalozasba torkollik, es olyankor el szoktam tenni gondolkodni egy percre, mert csak a labdat szabad dobalni mast nem (es a kis nyuszt tudja is ezt, de csakazaertis is csinalja).

Es persze hiaba az egyre novekvo szokincs, tovabbra is a leggyakrabban hallott szo a NEM! Eloszor siman "nem", aztan ha megegyszer mondja, akkor mar egyre hatarozottabb Nem; vegul lesz belole egy Nem-o!, ha nem ertunk a szepszobol.

Maskulonben mi felnottek most azzal vagyunk elfoglalva, hogy az elnapolt terepjaro problemat megoldjuk. Egy ideig ment Andrasnal, de a minap vele is eljatszotta hogy nem indul, igy aztan most ott vagyunk ahol a part szakad. Megint egyikunk megbizhato auto nelkul maradt. Namarmost ez Andrasnal nem egyszeru am, mert van nehany igen bebetonozott elkepzelese hogy mit is akar es mennyiert, aztan ha valami egy kicsit is nem ugy van, akkor nem jo. Vegre tegnap elmentunk egyet megnezni, erre mikor oaderunk, kiderult hogy mar eladtak; mindezt azok utan hogy direkt elozo nap felhivtuk oket, hogy megvan-e meg. Na ez eleg idegesito volt. Erre ugy jottunk el ugye nagy csalodasunkban, hogy na akkor mast mar meg se akarunk nezni (amin en jol kiakadtam).

Na de ezek vegulis nem olyan nagy problemak, es elobb-utobb megoldodnak. Szerencsere (azaz hala Istennek) mindenki jol van, es Nyuszi marhahus-levese utan nehez pesszimistan latni a vilagot.

Ket kep tegnaprol; latszik, hogy a narciszok mar reg viragzanak, de most olyan zima lett hirtelen, hogy visszavettuk a nagykabatot.


1 comments:

Blacktulip said...

Ez jó volt! Én nem mászom utána Mirának, mert szédülök. :P

A tájszólás nálunk is megvan: a hó az hau, olyan dábrácániesen.

Tényleg kisfiú lett Bubber, emlékszem, mikor 2 éve az egész fórum azon szurkolt, mikor bújik már ki, erre tessék-nem baba már.