.

Friday, September 24, 2010

Invazioooo!

Par napja valami hihetetlen sok mezei poloska lepte el a hazat;.MINDENHOL vannak, egyre tobben, en nem tudom, hol a fenebe tudnak bejonni, mikor mar minden ajtot-ablakot zarunk. Megvontuk magunktol a jo kinti oszi levegot, inkabb megy a legkondi, de hiaba. Probaltuk oket papirtorlovel osszeszedni, vecen lehuzni, rovarirtot is bevetettunk, de eddig erdekes modon a forro vizzel higitott mosogatoszer valik be legjobban, spricc-flaskabol permetezve a dogokre. Undoritooooo.
A mi haloszobankat kulonosen szeretik, allitolag a deli fekves miatt, en mar el is menekultem onnan egy masik szobaba aludni. Egy ideig ott beken hagytak, aztan tegnap elott ejjel, mikor majd majdnem elaludtam, a sotetben hallom, hogy szall egy. Vaaaa mondom, ezek  nem viccelnek! Most egy olyan szobaban alszom, ami eszaki fekvesu, es kizarolag aludni megyek be, meg olvasni se olvasok ott, nehogy a fenyre jojjenek. Igy egyelore ott nyugalom van.
Nem tudom nektek elmondani, mennyire szornyu!!!

Kis poloska-tortenet: allitolag 1998-ig nem volt Eszak-Amerikaban egy sem, akkor jelentek meg, valoszinu Azsiabol. Azota terjed, mint a budos rosseb, egyre nagyobb mezogazdasagi karokat is okozva, mert a rohadek imadja a gyumolcsoket is. Hazakba osszel akarnak bejonni, atteleles celjabol. Allitolag emberre nem karos, hacsak az allando remalmot nem szamitjuk. De meg kell hogy mondjam, remes egy allat.