.

Tuesday, May 25, 2010

magyar csaladi napkozi

Van am hirunk, csak lapitok itt mint... Naszoval csendben. Tehat az van, hogy ugy nez ki, lesz, aki vigyazzon Ofensege Artur Kiralyra, aki mindannyiunknak szimpi (Bubbernek is). A dolog eleg keservesen ment, mar fel is adtam joszerivel; belenyugodtam, hogy jo, itthon maradok, kell a szunet. Hanem aztan egy baratnom felhivott, hogy volna egy lany, aki ki tudna jonni nyarra. Hu, megorultunk. De aztan mire konkretizalodott volna a dolog, meggondolta magat. Jo, van masik. Az is visszamondta. No akkor korbekerdeztem az OSSZES ismerosomet, es egy ideig jottek is, hogy X tud egy Z-t, de sehol semmi se lett az egeszbol. Vegul az egyik helyi anyuka megemlitette, hogy van egy magyar noci, Gabi, aki otthon vigyaz gyerekekre, es allitolag nagyon rendes. Felvettem vele a kapcsolatot, szimpi is volt, de o juilius-augusztusban nincs itt, mennek haza Magyarorszagra latogatoba. Na bumm. De ekkor kiderult, hogy a noveremek kedvenc bebiszittere, Uli (egy nemet srac) meg pont abban a ket honapban raer. Huhh! Szoval, osszejott, ugy nez ki.
Gabinal mar ketszer is voltunk Bubberral, es nagyon jol ereztuk magunkat. Turelmes, halkszavu, vidam, van ket tiz ev koruli lanya; otthon csecsemo-osztalyon volt nover, meg bolcsodeben dolgozott, itt meg ot eve gyerekekre vigyaz otthon; a ferje ugyanannak az alapitvanynak dolgozik, mint en (es szinten biologus). Jelenleg van egy Bubuval egyidos kisfiu ott napi negy-ot oraban, a Davidka, meg egy othonapos kislany, a Lilike. De Lili csak keddtol csutortokig van. Szoval joval tobb figyelem fog Bubugyerekre jutni, es MAGYAR kozossegben lesz, mindketto oriasi plusz! Tegnap is es ma is egyutt mentunk, jottunk, tehat nem hagytam ott magara, es eddig jol megy, nagyon szeret ott. Davidka mar profin rohan, tesz-vesz, sokkal ugyesebb fizikailag, Bubber meg ugy nezi, mintha valami foldontuli kepessegekkel biro egyed volna, es rohanna utana mindenhova (rohan is, mikozben az ujjamnal fogva huz maga utan).

Jaj nem is mondtam: tudunk am egyedul is menni! de csak, ha nem vesszuk eszre. Hetvegen a Targetben vasaroltunk, ahol felfedezett valami bicikli-dudat, es az ugy megtetszett neki, hogy mindketket kezevel fogta, nezegette, es ugy belefeledkezett, hogy elkezdett menni vele. Ment vagy 2 metert, mire hatranezett, hogy ja, anya hol van? :-)) De akkoris, egyedul nem akar meg menni, szereti, ha ott vagyunk es legalabb egy ujjnyi biztonsagba kapaszkodhat.

Ezen a kepen apaval Legoznak (itt meg apa egesz jol turte, hogy ivadeka is belemoszerolt a tokeletes csaladi haz epitesebe, de kesobb kisajatitotta maganak az egesz keszletet). :-D


PS.: Ha valakinek ugy tunne, hogy akkor most eldolt, es mostmar biztos dolgozo anyuka leszek, hat nem...Igazabol tovabbra is az egyik honaprol a masikra eles folyik, van nap, hogy erre dol az inga, van, hogy arra. A fonok kozben pl. rajott, hogy az o nagylelku igeretei nem megvalosithatok, mivel nem neki kell alairni a jelenleti ivemet; igy vagy teljes munkaidoben dolgozom eztan teljes penzert, vagy felet fele (se) penzert, vagy maximum 3 honap fizetes nelkuli szabadsagra vagyok jogosult, aztan good bye. Ekkor ugy ereztem, bedobom a torolkozot, es izelje meg, itthon maradok. De aztan ugy nez ki, zold kartyaval felvehetnek vegre rendes tanarnak, es akkor vegre TANITHATNEK, ami viszont szenzacios, evek ota ezt szerettem volna. Nem mellesleg az masfelszeres penz, es nem a fonokom lenne a fonokom, hanem a tanszekvezeto, lenne napos irodam, stb. Eleg biztos allas. Ugyhogy most ugy vagyok vele, hogy ha Bubu gyerek megszokik Gabinal, akkor kihuzom talan a zold kartyaig, hogy valoban bejon-e a tanari allas. Hatha. Hogyha nem, akkor keresek mast, vagy maradok itthon, meglatjuk.

0 comments: