.

Sunday, May 2, 2010

Aloha!

Megerkeztunk, juhhe!
Szep ut volt, bar valami egeszen fortelmesen hosszu; hajnal negykor indultunk otthonrol, es hawaii ido szerint este fel 7 lett mire megerkeztunk. Sacc-perkabe 16 ora, ikk.
Eloszor Dallas, TX-ban szalltunk at, szuper repter. Ujabban mind atallt a terminalok kozti minivonatos megoldasra; gyors, megy mint a szel, es ha lekesed (mint mi minden egyes alkalommal) ot perc es jon a kovetkezo. Dallasban meg is ebedeltunk, majd jott a Nagy Ut az Oceanon At, 8 ora Honoluluig. Ekkor jott a dobbenet, hogy manapsag nemcsak hogy minden feladott borondert fizetni kell, de meg kajat se adnak ingyen. Pedig ez elvileg nem volt fapados, aztan megis igy jartunk. Meg jo, hogy volt egy hajnalrol maradt palacsintava nyomodott szendvicsem, mert azzal huztuk ki. Ettol fuggetlenul nagyon nagy elmeny volt az ut, fenykepeztunk is. Honolulu is szep repter, szokasos kisvasuttal, de mar palmafakkal. Ahogy az ember kiszall, rogton szembeotlik a sok viragos nember, a csokis makadamia arusok, na meg persze a Hawaii Ing, ugye, hat nyilvan. Ami nagyon erdekes, hogy sok nyitott resze van, az ember mintha kertek kozt menne, mikor egyik terminalrol a masikra ballag, nincs a szokasos uvegablak, csak beneznek a palmafak.
Ott vartunk aztan egy darabig a kis gepre ami elhozott Konara, volt idonk nezni, ahogy az itteni munkasok "dolgoznak". Hat mint aki amugyis mar itt van, raer,... Klubdelutan a golfkocsikban, elvannak, beszelgetnek. Mikor eljon az ideje bepakolni a cuccokat a gepbe, az urge is a futoszalagra ult, mint egy borond, es szep kenyelmesen befutott. :-))Szinte megirigyli az ember a rakodomunkasok eletet, komolyan.
Utana a kis gep a viragos inges, mosolygos stewardessel mar hipp-hopp Konan termett. Ez a repter kifejezetten edi, eloszor is nincs a szokasos cso, amiben az embert atszippantjak a gepbol a repter epuletebe, hanem mint reg, lesetaltunk, es atcaplattunk a kifutopalyan. :-)) Ici-pici, csaladias kis hely, kb mint a szegedi buszallomas, vagy meg akkora sincs. No, irany az autoberles, ekkor jott a vauuuu faktor: Andras egy Mustang cabriot rendelt. Massziv, tesztoszteron-sugarzo allat, megy egy poccre, de hogy! Ubermeno, az ember szinte sajnalja, hogy a szigeten 45 a max sebesseg. De meg igy is olyan elvezet vezetni, hogy a szallodaba erkezes utan elnyomultunk vele a kozertbe, foleg az elmeny miatt, teto le, es az ember hajat ossze-vissza kocolja a paras, meleg, tropusi levego.
Hmm, no amig mi kipihenjuk az utat, nezzetek meg, itt vannak a kepek:

0 comments: