.

Wednesday, August 7, 2013

...es ha esik?

Akkor biza kitor a kabinlaz, mert a partra nemigen lehet lemenni, igy marad a varos; de ott is zarva a vidampark ilyenkor, sot, a legtobb bolt is csak tizenegy utan nyit, pont mire a foldszintes korosztaly mar belefarad az unalomba.
De - es itt mar csak vinnyogni lehet a rohogestol -, legalabb a legkondit megjavitottak, mire bekoszontott a hideg esos ido!
Minden esetre azert kimentunk az Assateague-szigetre, ami egy nagyon szep nemzeti park, es ki is probaltuk Bubu uj horgaszfelszereleset; merthogy azt is kapott a lelkem. Persze nem kell mondanom, hogy a csalikent arult muanyag tintahal sokkal nagyobb szam neki most, de legalabb Andras es Nagypapa jol elszorakoztak vele. Mi utkozben megneztuk a vad ponikat, akik meg is kergettek egy csapat visongo tinilanyt, szival izgalom az volt boven. Aztan vegigneztuk ahogy a rakok leeszik a csalit a horogrol a tengerparton a hideg szelben, mikozben kagylokat probaltunk keresni a sracokkal. Nem mondom, volt mar jobb idonk is itt. Delutanra olyan elegem lett, hogy kisirtam Andrastol egy kettesben eltoltott vacsorat a varosban. Nem volt egyszeru, mert Bogyo olyan elkepeszto anyas ujabban, hogy orulet, de sikerult elszabadulni nagy cirkusz nelkul. Be is buszoztunk a belvarosba egy bulizni indulo tinikkel cuftig tomott buszon, setatunk egyet, aztan beultunk tengeri herkenytuket enni az egyik allitolag kifinomult etterembe. Na a kifinomultsagrol annyit, hogy a szomszed asztalnal kozelrol megcsodalhattuk a csavo bortontetkojat a szakadt atletatrikojan keresztul, de a rakok kifejezetten jok voltak, es a csapolt sor nemkulonben.
Utana hazabuszoztunk, populacio a buszon detto, mint befele, meg is allapitottuk mindketten, hogy mar hiaba is mennenk el bulizni ahova ezek, mert kilognank, mint ket mazsola a szoloszemek kozt. Aztan mivel hazamenni meg nem akarodzott, gondoltuk veszunk egy uveg bort es megisszuk a tengerparton, ha mar epp nem esik. Ki is vittuk az uveget, de persze ejfelkor is voltak meg a parton, ugyhogy a titkos romantikazasbol semmi se lett; igaz, vegiggondolva, nem voltunk benne annyira biztosak hogy a homok minden borfeluleten annyira simogato lenne-e, khm. Na meg idonkent vegigduborgott a parton egy parti orseges terepjaro is, es mar lattuk ahogy vastag gumikerekei alatt vegezzuk kilapulva. Es ugye szegeny gyerekek, mikor el kellene meselniuk, hogy "mi tortent a szuleiddel?"
Igyhat marad a horgaszas. Oregszunk, basszus!

0 comments: