.

Sunday, September 30, 2012

Vizeses, reneszansz fesztival, minden

Megint le vagyok maradva, mint a borravalo, hogy Bubu kedvenc szavajarasaval eljek. Hiaba, mindig van valami erdekes tortenes, es alig jut ido roluk meselni. Tegnap peldaul a Great Falls nemzeti parkban voltunk, ahol baratnek javaslatara keszult nehany pozolos kep is. Na mondanom se kell, hogy valamelyik gyerek mindig tiszta morci rajta, ugye? De azert nagyon jo volt, szuper idot is fogtunk ki. Csak ez a franya alvas, ez mindig kifog a csaladon; egyszer az egyik, aztan a masik almos, hacsak be nem adjuk a derekunkat es allo nap arra nem varunk, hogy vegre mindenki kialudja magat. Most mindket nap ugy csinaltuk, hogy mikor Bogyo delelotti alvasabol felebredt, ugy 11 korul, el is indultunk; persze ennek az az ara, hogy Bubu egykor aludna, de ugye nem akar mert minden nagyon erdekes. Mire hazaerunk, meg mar tul keso.

Azert tegnap csak sikerult meg keso delutan egy vizibiciklizest is begyurni, az is nagyon jol sikerult, de kep csak Nyul gepen lett, mert en a kocsiban hagytam az eneym. Ezt is csak nagymamaval lehetett megejteni, mert Bogyora meg tul nagy a legkisebb mentomelleny is, igy ok a partrol neztek. Utana viszont olyan huvos szel kezdett fujni, hogy bementunk a mozi epuletebe melegedni. Ott mindket fiu azzal szorakozott, hogy az oriasi lepcso osszes fokan rohantak fel-le. Igen, Bogyo is, de vagy tizszer legalabb! Hihetetlen kolok.

Ma meg ugyanugy mint tegnap, keso delelott indultunk el reneszansz fesztivalra. Bogyo eleg nyugos volt a kocsiban is, aztan ott is, bar azert a perecbol joizzel evett, majd az almas sutit is megkostolta. En kaptam egy szep viragkoszorut, de persze Bubu addig konyorgott, mig odaadtam. :-)) Vegigsetaltuk az egeszet, majd amig Andras Bubuval egy oriasi csuszdan csusztak le, en elengedtem Bogyot legelni. Na az tetszett neki, pillanatok alatt jol ossze is koszolta magat, es meg fara is probalt volna maszni; marhara nem ertette, miert nem megy ez meg neki? Bubu meg a lovagi tornat is megnezte Andras nyakabol, addig mi tovabb koszolodtunk. Vegul Bubu es apa kaptak egy-egy fakardot is, amivel hazatertunk utan jot jatszottunk az udvaron. Kivalo hangulat volt a tomeg ellenere; volt elozene, almabor, sok-sok mindenfele kosztumos ember, szoval mindannyian nagyon jol ereztuk magunkat.
Kolkok kidoltek a hazauton, de persze ahogy megallt az auto, mindnekinek kipattant a szeme, es azota karikas szemekkel, de roppant kitartoan ismetelgetik, hogy ok ugyan cseppet sem almosak. Pedig en titkon varom mar, hogy mindenkiskoru kidoljon, mert akkor nekiallunk forralt borozni es szalonnat sutni. :-)

0 comments: