.

Friday, September 7, 2012

Nyilt nap az ovodaban

Hetfon kezdodik az ovi, es ma volt a nyilt nap, amikor mindenki eljohetett gyerkocostul, hogy megnezzuk az uj szobat, ahol lesznek. Joval nagyobb, mint ahol tavaly voltak, es rengeteg minden van benne. Bubu azt se tudta, hova kapjon. Persze a konyvespolcnal kezdtuk, es ott is fejeztuk be. Ebben nagyon ram utott, ha ra van hagyva mit csinaljon, elkezd olvasni. :-)) Sajnos abban is ram hasonlit, hogy gyakran alvas helyett is. Ujabban a delutani szunyabol masfel oras csendes lapozgatas lett, hiaba minden probalkozasom, hogy ne igy legyen. De vegulis nem baj, ugyis reggel kilenctol delutan haromig fog jarni, amiben van ugyan egy husz perces csendes piheno, de ott se eroltetik mar, hogy aludjon is, csak le kell ulni es elszoszmotolni valamivel. Marha jo kis olvaso-sarok van am nekik, konketan bor karosszekkel, eszem megall.
Aztan van nekik kis nevreszolo polc, ahova a remekmuveket teszik delutan, vagy papirokat amik a szulonek szolnak. alatta kis fogas ahol a taskaja es a kabatja lesz. Falon minden honaprol van egy szulinapi torta, rajta azok nevevel, akiknek akkor van a szulinapja. Kinn van a napirend is, nagyon edi. Aztan van meg ilyen melyitett asztal, ahol minden nap valami mas erdekes texturaju dologban lehet jatszani: egyik nap homok, vagy kukorica dara, masnap szarazbab, de van, hogy pompom-tomeg, vagy egyeb apro muttymuruttyok toltik meg. Ma habos viz volt benne, azt ontogettek mindenfele alaku tartalyokba, meg persze uszott ott hajo is, ha mar homar. Nyilvan van jatszoszonyeg, kismillio mindenfele autoval meg egyeb jarmuvel, van kezmuves sarok, vannak meg babak is, van ahol gyurmazni lehet (Bubu masik kedvence, foleg most, hogy nalunk tilos, mert egyes Bogyok azonnal a szajukba tomik). Van egy kis konyha is, faszekrennyel, fahutovel, az asztalon mindenfele fincsi kajakkal. Meg mu-suti is volt, Bubuval jol belakmaroztunk. :-)) Dekoralni lehetett egy sajat kis papirkukacot is, mert ugye ok a kis kukacok akik a tudas almaja fele igyekeznek. :-D Bubu hatalmas mugonddal pottyozte ki azt is. Ugy neztem, tetszik neki az egesz, mert a tomeg ellenere nagyon szepen elvolt, sot alig akart hazajonni. A kepeken nem latszik, mert nem nagyon akartam masok gyerekeit fenykepezni, de nagyon sokan voltunk; lesznek vagy 12-en a ket ovonenire. Mindketto ugyanaz aki tavaly volt, aminek nagyon orul Bubu is es en is, mert nagyon edik. Meg magyarul is tanulgattak szavakat, ami kulon jo volt pl. mikor odament Bubu hogy pisilni kell, es megertettek. :-)
Bubu persze a nyar alatt minden angolt ugy elfelejtett, mint a szel, de sebaj, majd belejon megint. Bar lehet, remlik neki valami, mert multkor egy kislanynak nagyon mondta, mikor vegre le mert az is ugrani a dobogorol, hogy "good job!" Hat kivancsi leszek, na. Varjuk a hetfot!


En is elkezdtem mar a mult heten tanitani; eleg idetlen mod szerdan kezdtek a felevet. Jol sikerult az ora, ugy tunt, sikerult atvinnem a ket legfontosabb infot: hogy mindent meg fogok tenni, hogy elvezzek az orat, de el is varom aztan, hogy ok is maximalisan keszuljenek, mert ha nem, nincs kec-mec. Mindig izgalmas az elso het, hogy vajon milyen arcok jonnek, hogy all ossze majd a felev? Tegnap Bubuval es Bogyoval a Targetban koszaltunk, hat nem szembejott megint egy tanitvany? Tok jo, mar kezdem en is ugy erezni magam, mint Nyuszi reg Vasarhelyen, hogy nem lehetett vele vegigmenni a foutcan anelkul, hogy valaki ismerosbe ne botlott volna; es ha kerdeztuk, ki volt, a valasz mindig ugyanaz volt: "egy ember a kombinatbol!" :-)) Nagyon elvezem ezt a reszet is, ami fura, mert amugy a hideg raz ismeretlen emberekkel ismerkedni; kiveve, ha tanitvanyok, akkor tok jo. :)

0 comments: