.

Friday, July 13, 2012

Kirandulunk

Olyan jo ido volt tegnap, gondoltuk kirandulunk egyet. Ugy volt, hogy jon mindket eb, de aztan Tobyt itthon kellett hagyjuk, mert nem fert be hatra a monszter babakocsi melle. Mondjuk igy egyszerubb is volt, egy kutyaval, foleg hogy Cili azert nagysagrendekkel kezelhetobb joszag mint ziziarcu ferje.
Kicsit kalandos volt, mert mint kiderult csak most kezdtek eltakaritani a kicsavart fakat az osvenyekrol, szoval volt ahol keresztbedolt fatorzseken kellett atemelni a kocsit (kutyastul), de ugye ettol lett izgalmas. Jol leizzadtam, az fix. Jo kis emelkedok vannak ezen az uton, le is, fel is, szoval megvolt a kilometer.
Persze lattunk helikoptert is, komolyan ezzel a Bubuval nem lehet ugy kilepni az ajton, hogy ne jonne legalab egy. Most osszesen hetet lattunk, harmat az autopalyan odafele, egyet az erdoben, es megint harmat hazafele. Mazlista pulya. Aztan lattunk meg rengeteg szitakotot is (Bubu lelkesen azonositotta oket, mint Pihe, a szitakotokislany! Ott! OTT!)
Es ugye ha keresztedol nehany ag, akkor Bubu mit lat benne? Propellert, termesztesen. :-D
Hazafele megalltunk egy kicsit a hidon, es mit talaltunk? Egy Danaus plexippus szarnyat, ami itt Monarch lepke neven fut, magyarul allitolag Pompas kiralylepkenek hivjak. Bubu nagyon lelkesen nezegette, meg is mutattuk a csiganak es a vakondnak is, ne erezzek mar ugy, hogy hiaba jottek el a nagy erdobe. Cili az egeszet filozofikus nyugalommal nezte es bekesen jott.

0 comments: