.

Saturday, August 8, 2015

Na ez aztan.

Hat ez aztan, az igen volt. Keremszepen mentunk a gyerekekkel 8 merfoldet, azaz kb. 13 kilometert. De nem am akarhogy; nem. Hegynek fel, hegynek le, vizesesek mellett, gyonyoru, de eleg kokemeny korulmenyek kozt. Tobbet ugraltunk sziklarol sziklara, mint amennyit szepen leptunk volna. Meg lehet nezni az egeszrol a leirast meg adatokat, klikk ide. Az eleje tisztan ment felfele, a Shenandoah aljabol fel a tetejere; kozben lattunk 6 vizesest, persze egy ido utan ki szamolja mar. Volt, amelyikben meg is furodtek a gyerkocok, latva hogy mindenki mas is megmartozik. Mi felnottek csak a sziklakon masztunk kozelebb, de megerte, gyonyoru volt nagyon. Aztan hogy ne ezen az orult meredeken kelljen lejonni, egy bekotouton atmentunk egy masik osvenyre, hogy azon majd lassabban jojjunk vissza. Na ez volt csak a pofaraeses. Ugyanis az igaz nem ket es fel, hanem harom merfoldon at lejtett, de ez csak azert volt, hogy tovabb kinlodjunk. Hihetetlen egy osveny volt, illetve az nem is igen, hanem inkabb csak itt-ott megjelolt sziklas domboldal, aztan gyere le ahogy tudsz. Addigra Bogyo ugy elfaradt, hogy csak, szoval felvaltva vittuk a nyakunkban, mar ahol mertuk, mert boven volt olyan resz, ahol a csuszos, meredek sziklas hegyoldalon inkabb letettuk. Jott szepen ugy is, o persze pont az ilyen reszeket szereti, a sima osvenyt unja. Bubu ellenben tokre mint a nagyok, birta a maszast le is, fel is, ugyanolyan gyorsan es ugyesen mint a felnottek. Persze o is elfaradt, de nem, mintha mi nem. Nagyon-nagyon ugyesek ezek a gyerkocok, tenyleg egy fonyeremeny mindketto. Kokemeny csavok, na. Meg a legutolso vizesesnel is sziklat masztak, mikor mi mar csak az alljan meregettuk a szemunket felfele, hogy aha, szep-szep. Kepek ahhoz kepest meg nincs is sok, mert csak neha voltam hajlando levenni a hatizsakomat hogy fenykepezzek. De azert orulok, hogy elhoztam a nagy gepet, a latvany tenyleg lelegzet-elallito volt. (Foleg mikor egyet felrenezek, es Bogyo ahelyett hogy menne a kijelolt eppen eleg kimerito uton, fogja magat es hobbibol meg megmasz egy oldalso embermagassagu sziklat, ha mar ott van). Na jo, a vizesesek is. Na.
De a lenyeg, hogy bar este tizre ertunk haza, a fiuk mind azt mondtak, hogy ez igen jo volt. Nehez es faj mindenunk, de azert megerte. Ma nem kell altatodal.
Es azt ki ne felejtsem, ami a legnagyobb meglepetes volt! Visszafele lattunk fekete medvet!! Arra setalgatott az erdoben, nagyon rank se nezett, de mi annal inkabb neztuk. Kep errol nincs, addigra elegge sotetedett az erdoben.

0 comments: