.

Friday, July 25, 2014

Botanikus kert, viragokkal



Szuper napunk volt, nem is az elso mostanaban. Nincs igazan kanikula, sot, reggel alig volt 20 fok. Kivalo ido kimozdulni. Tegnap a teknosoknel voltunk, de nem a hazban, hanem kirandultunk egyet a patakhoz. Az is jo volt nagyon, lattunk kis tavi kagylokat, Bubu epitett gatat, Bogyo kavicsokat dobalt (en meg fenykepeztem, de csak a telefonommal, szoval olyanok amilyenek a kepek).

Ma meg a botanikus kertbe mentunk el, ahol nagy felujitasok folynak mar tavasz ota, le is van zarva hol ez, hol az a resz. Most vegre megint kinyitottak a teapagodat a hozza tartozo toval egyutt, es nagy megkonnyebbulesunkre a hatalmas teknospopulacio koszoni, remekul van. Annyian voltak, hogy vertek le egymast. Bubu vagy egy oraig buvolte az ebihalakat, en meg a tavon nott kis sarga viragmezot (de aztan el kellett jonni, mert Bogyo viszont egy torpe juharfara akart mindenaron felmaszni, ami nem tunt tul jo otletnek a gyenge kis agaival, es sehogy se birtam lebeszelni). Hazafele elaludt a kis energiagomboc, de aztan itthon mar nem volt hajlando folytatni. Igy is kibirja igazabol, bar estefele azert igy nem konnyu birni veluk.
A szobatisztasag hol jol megy, hol nem, mar epp dicserni akarom, erre beut a krach, szoval nem is mondok inkabb semmit. Minden nap egy kicsit jobb, na.
Szoval kihasznaljuk a nyarat, ahogy tudjuk.
Hihetetlen, de mar csak egy honap es kezdodik a suli: nemcsak nekem, hanem Bubunak is. Biza, a nagy iskolas. Probalom tanitgatni olvasni, legyen valami sikerelmenye; magyarul ugye konnyu, csak ki kell olvasni ami le van irva. Mar ilyen mondatokat, hogy Ott megy egy liba, meg Mama beszel, Az auto tolat, siman kiolvas. Szamokkal se lesz problemaja, jo esze van. Ja es mar tud uszas kozben is levegot venni, es at tudja uszni a medencet hosszaban, vegig. Valamint tovabbra is ki kell vinni ejjel, kulonben olyan melyen alszik, hogy bepisil. Hat erdekes dolgok ezek, hiaba.
Kozben megint ket orara "jarok", etikara es szociologiara, de csak igy online, legalabb nem kell bemenni. Igy is epp eleg idoveszteseg, eleg idegesito foleg az etika kurzus, mert a tanar eleg erdekes modon tanit (azaz sehogyse), az anyagot egyszeruen lelopja innen-onnan, meg csak at se irja, nagyon gaz. Az eddigi munkat nem osztalyozta, most volt egy vizsga, hat nem tudom mi lesz. Remelem legalabb atmegyek, mert erteni egy kukkot se ertek. Varom hogy vege legyen ezeknek a zehernyeknek is es lehessen vegre par het igazi pihenes! (hahaha vicc, ilyen persze nem lesz, mivel a felevet vizsgakkal kezdjuk, de legalabb az illuzio).
No megyek, meg hatravan a mai futas.

0 comments: