.

Friday, May 19, 2017

Esemenyek

Eloszoris: ma volt Bogyo iskolai orientacioja. Ez amolyan papir-leados, bemutatkozos nap, a gyerekek megnezhetik az osztalytermeket, ahova jonnek majd szeptemberben, a szuloknek pedig elmondjak, mire szamitsanak, mivel keszuljenek. Mivel Bubu nem olyan reg volt elsos, ez inkabb a dokumentumok meg Bogyo miatt volt erdekes. Na Bogyo be is mutatkozott, el nem engedte volna a kezemet egy pillanatra se. Hiaba gyozkodtek, hogy alljon oda a papir napraforgok ele fenykepezkedni, a neni idegen volt, sokan is voltak, hangos is volt mindenki, hat inkabb mogem bujt es csak a fejet razta. Vegul nem eroltettuk. A kovetkezo az lett volna, hogy a gyerekek szepen elmennek az elsos tanarnenivel meset olvasni, a szulok meg beulnek egy negyedoras eloadasra, de persze Bogyo ezt is megvetozta, vele kellett menjek en is, es meghallgattuk a meset, elottem ult es szoritotta a kezem. Vegulis legalabb igy ott ult, es a vegen meg is nyugodott es meg a tanarnenivel is szobaallt, de csak miutan megnyugtattam, hogy en is ott maradok, nem megyek sehova. Ha azt nezzuk, nem o birta a legrosszabbul, volt egy kislany, aki vigasztalhatatlanul uvoltott vegig, mert az anyukaja ott hagyta arra a tiz percre. Bogyo a vegen meg tolem erdeklodott, hogy ugyan mi baja van neki, hat ez tiszta olyan mint az ovi, csak nagyobbak  a termek. Nem akartam mondani, hogy fiam ez te lennel, ha en elsetalok, de na. Lenyeg a lenyeg, jol sikerult vegulis. Nagyott dobott az elmenyen, hogy lehetett iskolataskat valasztani; ugy latszik kaphattak valahonnan egy csomot, mert volt mindenfele rajzfilm figuras meg minden; persze Bogyo egy total komolyat valasztott, sotetkek alapon szurke es turkiz mintas, mert ezek pont a kedvenc szinei. Hat tiszta szerencse, hogy nem vettem neki vagyonokert Venomosat, mert ennel boldogabb azzal se lenne. Szoval vegulis most nagyon varja a sulit; mondtam neki, hogy ugye tudja, hogy mikor tenyleg iskolas lesz, akkor azert nem maradhatok vele, de erre tok nyugodtan kozolte, hogy "majd sirok egy kicsit, es aztan minden oke lesz, ne aggodj, Anya". Hat jo. En ugyan jobban orulnek, ha egyaltalan nem sirna, de majd meglatjuk, hatha szeptemberig meg no egy kicsit.

En elfogadtam egy uj allas ajanlatot amit azutan kezdek majd el, ha visszajottunk a nyaralasbol; torvenyszeki novernek (forensic nurse) kepeznek majd ki. Erre keszulok mar egy ideje, de eddig mindenfele okok miatt nem tudtam elkezdeni. Most ha minden jol megy, ossze fog vegre jonni.

Azutan tovabbi hir, hogy holnap mar az uj csaladjanal lesz Adel, igy kapott bucsu ajandekul egy diszparnat a gyerekek kepevel, meg utana elvittuk vacsorazni egy etterembe amit o valasztott.
Andras ki is takaritotta a terepjarot, ugy nez ki, azt hamarosan eladjuk. Marad az en kis piros autom meg a nagy fekete massziv dog, amit Andras tovabbra is ugy szeret, hogy hihetetlen.

Igazan jol sikerult egy nap volt, nem panaszkodhatunk.

0 comments: