.

Monday, December 4, 2017

Karacsonyfa az erdobol...

...avagy romantika, rettegessel. Tehat az ugy kezdodott, hogy az egyik ugyancsak nyugaton lako ismeros mondta, hogy errefele csak egy engedelyt kell kerni, nevleges penzert, es az ember mehet es vaghat maganak fat az erdobol. Na gondoltuk, ennel jobb nem is kell, fa aztan van itt, szebbnel szebb, csak gyozzunk valasztani. Fel is kerekedtunk ma reggel, persze kutyastul, mindenestul, vittuk a druzsbat, kotelet, mifenet, mindent. Persze kell mar a holanc is, Andras ugyesen felkeszult, vett, be is gyakorolta mara, hogy tegye fel. Szoval nekivagtunk, felmentunk a hegyre, valasztottunk szep fat (ami az erdoben eleg kicsikenek tunt), kihoztuk kozos erovel, felraktuk a kocsira, aztan gondoltuk, na jo megis ha mar itt vagyunk, setaljunk egy kicsit, Hat alig mentunk talan fel orat, elkezdett havazni, eloszor olyan szepen, aztan egyre jobban, vegul mint az allat, rendesen alig lattunk barmit is. Epp visszaertunk a kocsihoz, hogy na akkor nyomas haza, mielott az ut is eltunik, erre Toby sehol. Komolyan elotte ot perccel meg ott nyomult, de nem ert velunk a kocsihoz. Vartunk ra a hulye hoviharban fel orat, mindenki rekedtre ordibalta magat, ugy kerestuk, sehol a kutya. Vegul csak elindultunk haza, mert feltunk, ha nem, ott ragadunk a hegyen mi is. Az uton mindenki komor csendben, elottunk volt hogy na szegeny kutya ott fagy majd halalra az erdoben, mert ejjelre vegig havazast mondtak es jo minusz tizet. En ugyan az osveny vegen ott hagytam neki a kabatomat, hatha megtalalja es tan nem veszi meg az Isten hidege, de igazabol nem biztunk benne, mindenki azt gondolta, ha tudott volna, visszajott volna, tehat biztos valami vadallat megette, vagy ki tudja mi tortent. Itthon aztan a gyerekeket megetettuk, athivtuk Lindat, a bebiszittert es epp vissza akartunk indulni a hegyre, mikor jott a telefon, hogy ket vadasz megtalalta, erte lehet menni. Nagyon rendesek voltak, rogton hivtak a hegyrol; Toby majdnem 16 merfoldet rohant mire embert talalt. Abban egyeztunk meg, hogy hazaviszik, es naluk talalkozunk. Igy egy oran belul ott voltunk erte; nekem ez a tortenet egy igazi karacsonyi csoda. Hogy megtalaltak, hogy hivtak, es tulelte, es itt punnyad most velunk es alszik a melegben. Sirtam a boldogsagtol. A ket srac aki megtalalta, volt tan 14 es 16? Vadaszni indultak, az erdo szelen rohant oda hozzajuk Toby. Halasak is voltunk... nem tudom, milyen karacsony lett volna ez ha maskepp alakul.
Na de minden jo, ha a vege jo. Hazajott a fa, haza a csalad, a kutya is. Letrarol feldiszitettunk a fat is, ami itthon epp a plafonig er; majdnem ot meter. Szep lett szerintem.

Ja es tegnap volt Idaho Falls Holiday uszoverseny; Bubu harom szamban idnult, meg is nyerte mindet. Hat na, ugyes gyerok ez.

Bubu ugrik

es vezeti a mezonyt.

Megunnepeltuk a gyoztest; ez az etteremben levo karacsonyfa.

Teszi fel Andras a holancot.




















Ha itt nekiall, akkor aztan havazik.




 Itt a fa; szep magas.




0 comments: